Hepinizin bildiği gibi ülkemiz yakın siyasi tarihinde önemli kırılma noktaları yaşamış, çok önemli evrelerden geçmiştir. Bu olayların önemli bir kısmına çok yakinen tanıklık etmiş bir kardeşinizim.  “AK Parti; Yeter artık sözde hak da milletin” sloganıyla milletimizin makus talihini değiştirmeyi başarmış bir partidir. AK Parti iktidarıyla birlikte siyasi atmosfer normalleşmeye başlasa da insanları hayatında kolaylıklar ve hakların edilmesi biraz zaman almıştır. Kararlılık ve ustalıkla yürütülen bu siyasi hareket milletin kendi kaderini kendisinin tayin etmesi noktasında önemli kazanımlar sağlamış, insanımızın bugün bulunduğu seviyeye gelmesi bizi büyük bir memnuniyete sevk etmiştir. AK Parti iktidarında yapılan hizmetler inançları yaşama noktasında önemli merhalelerden geçmiş, halkımızın yüzünü ağartmış, özgüven noktasında kendini rahat hissetmeye başlamıştır.”

Devrim niteliğinde düzenlemeler

“Yine hepimizin bildiği 4+4+4 eğitim sistemi, Kuran kursları yönetmenlik değişiklikleri Üniversitelerin başörtüsü serbestisi ve son olarak kamudaki başörtüsü yasağının kaldırılması devrim niteliğinde yapılan düzenlemelerdir. Tabi ki bu saydıklarımızı hayata geçirmek kolay olmamıştır. Bu süreçte ayak oyunları sonlanmış, değişik atraksiyonlarla süreç engellenmeye çalışılmıştır. Bugün adlarını bile sayamayacağımız kadar, darbe ve düşünce operasyonları yapılmıştır”

Bayburt’umuzun kültürel ve tarihi mirasını turizme kazandıracak projeleri hayata geçirmek zorundayız

Bayburt il olmasıyla birlikte bir imar ve kalkınma hamlesi başlatmış ve ondan sonraki süreçte sorumluluk sahibi büyüklerimiz, kardeşlerimiz güçlerinin yettiği kadarıyla çaba sarf etmişlerdir. Bu meyanda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yeni dönemde Bayburt için görev alacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin. Ben ve diğer aday adayı arkadaşlarımız bu şuur ve inançla yollarına devam edeceklerdir. Diye düşünüyorum.  Nüfusumuzu artıracak, müteşebbisimizin önünü açacak tedbirleri zaman geçirmeksizin almak zorundayız. Üniversitemizi daha da geliştirme, organize sanayi bölgesindeki eksiklikleri acilen gidermek, Bayburt’umuzun kültürel ve tarihi mirasını turizme kazandıracak projeleri hayata geçirmek zorundayız.

Öte yandan akşam yemeğine Bayburt AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Bayburt İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi Belediye Başkan Yardımcısı Nesumittin Selçuk, partililer ve Budak’ın yakınları katıldı.