AK Parti Genel Sekreteri Ankara Milletvekili Haluk İpek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Anayasa Mahkemesi eski raportörü, AK Parti MYK üyesi Prof. Dr. Osman Can'ın yer aldığı mülakatta aday adaylarına sorular yöneltilecek ve öncelikle adaylardan kendilerini tanıtmaları istendi, dış görünüş, diksiyon, insan ilişkilerine ve vizyonuna bakıldı.

 Özbek ve Battal Genel merkez tarafından değerlendirilecekleri için temayül yoklamalarına girmeyen, 22, 23 ve 24'üncü dönem milletvekilleri kapsamında Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ve Bayburt eski milletvekili Fetani Battal mülakata girmedi.

 İlk elemeler mülakatlar sonrası yaşanacak Öte yandan aday adayları için ilk eleme mülakatlar sonrası olacak. İlk mülakatı başarıyla geçen aday adayları 15-22 Mart tarihleri arasında genel başkan yardımcılarından oluşan ve sayısı 4 olması beklenen ana komisyonlar tarafından yeniden değerlendirilecek. Bu çalışma sırasında, özellikle küçük illerde kamuoyunun ve sivil toplum kuruluşlarının görüşüne başvurulacak.