AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal, İçişleri Bakanlığından 4 milyon liranın il özel idaresine aktarıldığını ve yine köylerin muhtelif ihtiyaçlarında kullanılmak üzere, 2 milyon 168 bin TL, İller Bankası Yönetim Kurulunda onaylandığını bildirdi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Ağbal:

"Köylerimizin altyapı ve üst yapı çalışmalarını hızlandırmak için İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, İçişleri Bakanlığından 4 Milyon Liralık ek ödenek bugün İl Özel İdaresi hesabına aktarılmıştır.

Ayrıca; yine köylerimizin muhtelif ihtiyaçlarında kullanılmak üzere,

2 Milyon 168 Bin Lira da, bugün İller Bankası Yönetim Kurulunda onaylanmıştır. İller Bankasından aktarılan ek kaynak ile 600 Bin TL Boru alımına, 900 Bin TL Kilit Parke alımına,503 Bin TL Yol Malzemesi alımına,69 Bin TL Çöp Konteyner alımına,200 Bin TL Söğütlü çeşme Köyü Parke Döşenmesi gerçekleşmiştir.
 Böylelikle toplam 6 Milyon 168 bin liralık ek kaynak bugün ilimize kazandırılmıştır.

İller Bankasından Bayburt Merkez ve İlçeler Aydıntepe ve Demirözü’ne bugün itibariyle de ek kaynak aktarıldığını açıklayan Ağbal; Merkez Köyleri Oyun Parkı için 290 Bin TL,Demirözü Köyleri parke yapımı için,378 Bin TL , Aydıntepe ve Demirözü İlçe ile Bayburt  Merkez asfalt çalışmaları için 1.5 Milyon TL ek kaynak sağlanmıştır.   

Söz konusu ilave kaynakların Bayburt’umuza tahsisi hususunda gösterdikleri yakın ilgiden dolayı İçişleri Bakanımız Sayın Selami Altınok Beye ve İL BANK Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gedik Beye Bayburtlu hemşehrilerim adına teşekkür ediyor, Bayburt’umuza hayırlı olması temennilerimle saygı ve hürmetlerimi sunuyorum."