Başkan KOBAL, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
"14 Ağustos 2001 tarihinde Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak" diyerek başlattığı siyasi mücadelede 13 yılı,  yaklaşık 12 yılı iktidarda olmak üzere geride bıraktık.
Türkiye siyasetinde ezberleri bozan, kaybolan siyasi imajı tekrar inşa eden ve millet egemenliği üzerindeki her türlü vesayeti ortadan kaldıran AK Parti, kurulduğu günden itibaren mazluma arka  çıkan, yetimi koruyan, komşusu açken tok yatmayı kınayan, yardımlaşmayı ve paylaşmayı en büyük erdem sayan katılımcı bir geleneğe sahip ve aile yapısı güçlü, genç, dinamik bir toplumsal  dokusu olan Türkiye’yi ayağa kaldırmak ve Aziz Milletimizin bahtını açmak için başlatılan hizmet yolculuğunda gece gündüz demeden Başta Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak  üzere tüm teşkilatları bu yolda çalışmalarını sürdürmektedir.
14 Ağustos 2001 tarihinden önce Türkiye'nin her kesiminden, her bölgesinden insanlarımızın yarından umutlarının kesildiği bir günde ismini belirleyerek, tabelalarını asan AK Parti, gönüllere taht kurmuş, gelecek yarınlar için bir umut olmuştur.
AK Parti bütün Türkiye'yi kucaklayan bir partidir. AK Parti 7'den 70'e, büyükten küçüğe, her yaştan, her bölgeden, her şehirden insanlarımızın yegane gelecek umududur
AK Parti milletin ta kendisidir. AK Parti, Türkiye'nin, milletimizin taleplerinden doğmuştur. AK Parti, değişen değil, gerilime ve yozlaşmaya direnen bir anlayıştadır. AK Parti, Ülke sevdasını en  üst düzeyde hissedenlerin, ülkenin büyük ideallerini bir an olsun unutmayanların partisidir. AK Parti, değişimin, kalkınmanın, gelişmenin olduğu gibi siyaseti seviyesi ile demokratik duruşun  toplumsal katılımın ve özgürlüklerin de teminatıdır.
AK Parti olarak kurulduğumuz 13 yıl, iktidara geldiğimiz 12 yıldan beri milletimizin başını öne eğdirmedik. Yaptığımız hizmetlerle milletimizin güvenine mazhar olduk.
İşte bu güven ve teşkilat mensuplarımızın üstün gayretleri ile 13 yıldır girmiş olduğumuz tüm seçimlerden alnımızın akıyla birinci parti olarak çıktık.10 Ağustos pazar günü tarih de ilk kez milletimizin oyları  ile 12.cumhurbaşkanı seçilen genel başkanımız 28 Ağustos da köşke çıkacak tır. Kuruluşumuz dan bugüne kadar milletimiz sandık da her secimde güven oyu vermiştir. Buda bize her zaman güç ve heyecan vermiştir.
AK Parti, dünyadaki en kurumsal teşkilatlanma yapısı olan partilerden biridir. Özellikle kadın teşkilatı en güçlü olan ve kadın üyesi en fazla olan bir partidir. Ayrıca gençliği geleceğin yönetimine  hazırlayan, motive eden en güçlü partidir. Teşkilat eğitim programları uygulamasıyla kadrolarını zinde tutmaya gayret eden örnek bir partidir.
AK Parti İktidarı tüm bu yönleriyle tarih yazmıştır. Devrim niteliğinde attığı adımlarla Türk siyasi tarihinin önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Şimdiden araştırma ve tezlere konu  olmuştur. Birçok konuda lideriyle, ekibiyle ve teşkilatlarıyla rol model olarak görülmektedir. Güven ve istikrarın sembolü haline gelmiştir.
AK Parti’yi kurarak tarihe düşülen notlarda bizim de katkımız olmasını sağlayan Genel Başkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a minnet ve şükranlarımızı arz  ediyor, partimizin 13. Kuruluş Yıl Dönümünün Teşkilatlarımıza ve bize desteğini artırarak devam ettiren Aziz Milletimize ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini diliyorum."