Programa Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Belediye Başkan Yardımcısı Selahaddin Kondolot, Temizlik İşleri Müdürü Beyza Uçurum, Bayburt Ortaokulu Müdürü Mustafa Kahraman, okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

 

                 Bayburt Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Mühendisleri Seçil Orhan, Sibel Aydın ve Bayburt Belediyesi Çevre Mühendisi Gökhan Hancının birlikte gerçekleştirdikleri sunumda öğrencilere çevre temizliği konusunda bilgiler verildi. Çevre temizliği bilincinin geliştirilmesine yönelik neler yapılması gerektiğinin de anlatıldığı sunum esnasında öğrencilerin çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmalarının gerekliliği belirtildi.

 

           Belediye Başkanı Polat,“Geri dönüşüm gerçekten çok önemli. Bunlar ekonomiye geri kazandırılabilecek değerler. Mesela defterimizi kâğıdımızı yazdık bitirdik ne yapacağız? Onu geri dönüşüme vereceğiz çünkü o yeniden kullanılabilecek bir malzeme. O kullanılmadığı zaman sanayiciler yeniden kâğıt elde edebilmek için ağaç kesiyorlar. Bir ağacın dahi kesilmesini istemiyorsak geri dönüşüm konusunda gerçekten duyarlı olmalıyız.”

 

            Çevreye duyarlılığın İnsanlar tarafından benimsenmesinin bir görev olduğunu belirten Polat “Çevreyi kirleten de biziz temizleyen de biziz.  Mesela piknik alanları oluşturuyoruz. Bir aile geliyor pikniğini yapıyor bütün çöplerini orada bırakıp gidiyor. Oraya bir daha geldiği zaman kirli bir alan görecek. Ama pikniği bitirdiği zaman eline bir poşet alıp çöplerini o poşete koysa ve yakındaki bir konteynırın içine bıraksa oraya bir daha geldiği zaman temiz bir alanda pikniğini yapar.

 

             Yaşadığımız çevreyi temiz tutmak gerçekten hepimizin görevi. Belediyenin görevlerinden biride ortamı temizlemek ama temiz tutmak herkesin görevi. Biz şehrin her noktasına çöp kutuları ve çöp konteynırları koyuyoruz. Herkesin çöpünü oraya atması gerekiyor ki, şehrimiz temiz kalsın. Şimdi biz kaldırımlarını yeniden yaptık, istiyoruz ki Bayburt daha da güzel olsun ama bu kaldırımlara sağdan soldan çikolata kapları bisküvi paketleri atıldığını düşünün çok çirkin bir görüntü olur. Biz önce kendimiz yerlere çöp atmayacağız sonra atan olursa uyarcağız.”

 

              Ben bu konuda hepinizden duyarlılık bekliyorum. Ailelerinizi uyarmanızı, çevremizi korumanızı rica ediyorum. Özellikle şunu belirteyim sizin okulunuza da vereceğimiz atık kâğıt toplama kutularını her okula vereceğiz ve okullara toplam 2000 adet atık kâğıt toplama kutusu dağıtacağız. Lütfen kâğıtlarınızı bu vereceğimiz kutulara koyunki bizde onları alalım değerlendirelim ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayalım.”

 

                  Belediye Başkanı Polat’ın konuşmasının ardından öğrencilere üzerinde çevre temizliğine dikkat çeken “çevremizin temizliği ilimizin yüz akıdır.” “sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre ile olur.” “daha temiz Bayburt için el ele.” ve “1 ton kullanılmış kâğıdın geri kazanılması ile 17 yetişkin ağacın kesilmesini önlediğimizi lütfen unutmayalım” sloganlarının bulunduğu kalemlikler dağıtıldı. 

 

                Ayrıca kullanılmış kâğıtları ekonomiye geri kazandırmak amacıyla Bayburt Belediyesi tarafından hazırlanan atık kâğıt toplama kutularının dağıtımı da gerçekleştirildi. İlk olarak Bayburt Ortaokulu koridorlarına yerleştirilen atık kâğıt toplama kutuları, Bayburt’taki tüm kamu kuruluşlarına ve okullara da dağıtılacak. Bu kutularda biriken atık kâğıtlar belediye temizlik işleri ekipleri tarafından toplanarak geri dönüşümü sağlanacak.