Sağlık-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret LÖKOĞLU, Kamu Hastaneleri Birliği Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr Sinan GÖNÜLLÜ, Sağlık Hizmetleri Müdürü Banu PALAZOĞLU, İdari Mali İşler Müdür Yardımcısı Hükmü TÜTÜNEKEN, Memur-Sen İl Temsilci Fikret ÖZBEY ve bağlı Sendika başkanlarının ve sağlık çalışanlarının birlikte kestiği açılış kurdelesi ile işyeri temsilciliği odası hizmete açıldı.

İşyeri temsilciği odasının açılışına bir konuşma yapan Bayburt Şube Başkanı Fikret LÖKOĞLU,

Sağlık-Sen olarak hep ilkleri yaşayan ve yaşatan bir sendika olmanın haklı gururunu ekip olarak yaşıyoruz. Bugün bizim için önemli bürgün. Sağlık-Sen, “4688 sayılı sendikalar kanuna göre tabi ki Başbakanlık Genelgesi ile İşyerinde en fazla üyeye sahip olan yetkili sendikaya ait olan iş yeri temsilciliği odası hakkını Bayburt Devlet Hastanesi’nde ve tüm il genelinde Sağlık-Sen kazanmıştır. Tabi ki bununla beraber personelle daha iyi diyalog kurulması açısından bu oda çok önemlidir. Bu konuda bizlere gösterdiği ilgiden dolayı Genel Sekreterimiz Dr. Hulki Aşır Bey ve onun şahsında tüm Genel Sekreterlik ekibinin tamamına teşekkür ediyorum. Buradaki işyeri temsilciliğimizin açılmasıyla birlikte üyelerimizin daha rahat bir ulaşım ve üyelerimizin sorunları ile daha rahat ilgilenmek için faydalı olacağını düşünüyorum. Sendikamıza hayırlı uğurlu olsun.

 

 Bu odanın tüm çalışanlarımızın özlük haklarını korumak, sendikal diyalogları kurmak adına hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Bizim için önemli bir gelişmedir.

 

Bu oda hastane çalışanlarının kendi sorunlarını özelde ve genelde her türlü diyalogla iş yeri temsilci odasında belli saatler içerisinde yetkili sendika olan buradaki iş yeri temsilcisi olan arkadaşlarımıza aktarmasıdır. Temsilcilik odasının ulaşılabilirlik anlamında kolay yerde olması ve ana bina içerisinde olması da sevindiricidir.

 

Bu odanın Sendikamıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İşyeri Temsilcisi arkadaşlarıma Çalışmalarında başarılar diliyorum.

 

Şu an Hastane ve il genelinde çalışanlarımızın % 98’ i Sağlık-Sen üyesidir. Bundan sonraki hedefimiz tüm çalışanlarımızı bu çatı altında toplamaktır.

OTURMA YERİ OLMAYACAK

Hepinizin de bildiği gibi Bayburt ilimizde 6 yıldır genel yetkili sendika olmamızdan dolayı yıllardır böyle bir odayı talep etmiştik ancak Hastanemizin fiziki mekân yetersizliği dolasıyla olmamıştı. Genel Sekreterimiz Dr. Hulki Beye bir kez daha teşekkür ediyorum. Darısı inşallah Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve diğer kurumların temsilci odası için olsun.

Temsilci odasının temsilci kişilerin oturup dinleneceği yer değil, çalışanların sorunlarını dinledikleri koordinasyonun sağlanacağı yerler olacağının altını çizmek isterim.

Sivil toplum kuruluşlarının en önemli yapıtaşlarından birinin temsilciler olduğunu belirterek, buraların adeta kılcal damar görevi yaparak sağlık sorunlarını merkeze taşımak kaydıyla çözüme kavuşturan yerlerdir.

 Kurum amirleri, sendika temsilcileri, yöneticileri, çalışanların aralarındaki etkileşimi güçlendirmek ve diyaloğu sağlamak ve artırmak amacıyla burayı açtık.

 

 Sağlık-Sen’in Türkiye’de sağlık ve sosyal hizmetlerde görev yapan bütün çalışanları temsil eden bir sivil toplum kuruluşudur. Bayburt ilimizde de, Türkiye genelinde de genel yetkilidir. Sendika olarak bu başarıyı yakalayabilmiş olmak Sağlık-Sen’in gerçek varlığını da ortaya koymaktadır.

Sağlık-Sen’ imizin bu günlere gelmesinde: Başta Kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı, dualarımı sunuyor;

Katılımlarınız için teşekkür ediyor, temsilci odamızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor,

Değerli Çalışanlarımıza buradan yüksek sesle sesleniyoruz. Sağlık-Sen her zaman sizinle beraber ekmek ve hak mücadelenizin yanında olacaktır. Sizlerin hakları ve menfaatleri konusunda her zaman bağımsız ve özgür sesiniz olmaya devam edecektir.