Bayburt Devlet Hastanesi Röntgen Ünitesinde Röntgen Teknisyeni olarak görev yapan dört üyemiz için, günlük mesai sürelerinin 5 saatten 9 saate çıkarılmasına ilişkin Genelgenin Danıştay tarafından iptal edilmesi nedeniyle günlük 9 saat çalıştırıldığı 08/10/2007-07/08/2008 tarihleri arasındaki döneme ilişkin fazla mesai ücreti ile bu fazla mesainin çalışma puanına yansıtılarak hesaplanacak döner sermaye ek ödemelerinin faiziyle birlikte ödenmesi için dava açmış idik. Açtığımız davada Trabzon İdare Mahkemesi davanın kabulüne karar vererek, fazla çalışmaların karşılığında mesai ücreti ödenmesi yönündeki istemimizi kabul etmiştir.

 

Davalı idare, Trabzon İdare Mahkemesinin kararına karşı yaptığı temyiz başvurusu ile birlikte İdare Mahkemesi kararının yürütmesinin durdurulmasını da talep etmiştir. Ancak davalı idarenin Yürütmeyi Durdurma istemi Danıştay 5.Dairesi tarafından reddedilmiştir. 

Dava sonucunu değerlendiren Sağlık-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, Sağlık-Sen’in Radyoloji personeli arkadaşlarımızın çalışma saatlerinin 5 saatten 9 saate çıkarılması yönünde Sağlık Bakanlığı Uygulamasına yaptığımız itirazı uygun buldu ve yürütmeyi durdurma kararı verdi.Böylece kişi başına 2.300 -3.000 TL civarı kazanımımız olmuştur.Paralar çalışanlarımızın hesabına aktarılmıştır. Kazanımız tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun dedi.

Yargı kararı, adaletsizliğin ortaya konması açısından, uygulamaların inisiyatiflere bırakılması açısından kalıcı ve yasal güvenceli çözüm üretilmesi açısından önemlidir.

Sağlık-Sen olarak sendikal ve hukuksal zeminde bu adaletsizliklerin ortadan kalması için yoğun gayret sarf ediyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet kolunda yetkili sendika konumumuzu daha da güçlendirerek 2014 yılına da taşıyacağız ve sendikamızın önümüzdeki süreçte öncelikli mücadele konusu bu ve benzeri adaletsiz uygulamaların sona erdirilmesi olacaktır.

Kazanımızın Özelde Bayburt ilimiz çalışanlarına, genelde tüm Türkiye çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyor, çalışanlarımız adına tüm mahkeme sonuçlarının idareler tarafından dikkate alınmasının uygun olacağını, Bayburt ilimizde Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının % 98 ini Sağlık-Sen çatısı altında toparlamayı başaran bir ekibin çalışmaları, kazanımları ortadadır.

 Bayburt Sağlık ve sosyal hizmet çalılaşanlarının çalışmaları kazanımları ortada. Üye tarafından takdir edildiği ortada.

Türkiye’de sendikacılıkta Sağlık İş kolunda bir marka olan SAĞLIK-SEN BAYBURT ŞUBE yöneticilerimize,yönetim sorumluluğu taşırcasına sendikamızı sahiplenip katkı sunan isimsiz kahraman üyelerimize bizlere inanan ve güvenen tüm iş yeri temsilcilerimize bizleri zirveye yerleştirdiği için teşekkür ediyorum.

 

YETKİMİZDE, ETKİMİZDE ÇALIŞMALARIMIZDA ORTADA.

 diyor yeni icraatlarımızla sizlerin karşısına çıkacağımızı taahhüt ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

 

Fikret LÖKOĞLU

Sağlık-Sen Bayburt Şube Başkanı