Ziyarete Memur-sen il temsilcisi ve Eğitim Bir Sen şube başkanı Fikret ÖZBEY, Sağlık-Sen Şube Başkanı Fikret LÖKOĞLU ve Sağlık-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, Bem Bir Sen Temsilcisi Cavit TÜRK, Birlik Haber Sen il temsilcisi Kemal ÇETİN, Toç Bir Sen il temsilcisi Cihat PARILDAR,  Diyanet Sen Temsilcisi İlhan KELLECİ, Büro Memur-Sen Temsilcisi Hamdi OKUR, Enerji-Bir-Sen temsilcisi Burhan YILDIZOĞLU, Bayındır-Memur-Sen il temsilcisi İdris ALTINAY, Kültür-Memur-Sen il Temsilcisi Osman ÖZYURT katıldı.

Sohbet ortamında geçen ziyarette bir açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, şunları söyledi;


"Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı hem sağlık hizmetlerinin sunulmasına hem de bu hizmetleri sunan yapıya yönelik bir dönüşüm gerçekleştirmektedir. Hizmetin sunulması noktasında Aile Hekimliği sistemine geçiş, hastanelerin tek çatı altında toplanması ve tam gün yasası gibi köklü değişikliklere şahit olduk. Bu tür değişiklikler yapılırken nitelikli sağlık hizmeti hedeflenmiş ve bu anlamda başarılı bir dönüşüm gerçekleştirilmiştir. Sağlık Bakanlığımız 663 sayılı Kanun hükmünde Kararname ile bir dönüşüme daha imza atarak Merkez ve Taşra teşkilatını yeniden yapılandırdı.


Sağlık Bakanlığımız yeniden yapılandırılması sürecinde taşradaki yapılanmada görev alan tüm yöneticilerimize ve ekibine yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Bu yapılanmanın özelde ilimize, genelde tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum dedi.


KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİ HAKKINDA ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRECEĞİZ


Memur-Sen İl Temsilcimiz Fikret Özbey Memur-sen olarak bu ziyaretten memnun olduklarını belirti. Kamu Hastaneleri birlikleri ile ilgili olarak çalışanların birçok endişeye sahip olduklarını belirterek sendika olarak Hastane birlikleri hakkında, gelecekle ilgili duyulan endişeler ve sendikal anlamda yapılması gerekenler noktasında Hastane ve Ağız Diş Sağlığı çalışanları ve üyelerimizi Sağlık-Sen Başkanımız Fikret Lökoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin bilgilendireceklerini ifade etti. Çalışanları her yönüyle etkileyecek olan ve çalışma şartlarında bazı değişiklikleri de beraberinde getiren Hastane Birlikleri uygulamasında çalışanların lehine olacak değişikliklerin yapılması gerektiğini belirten Özbey, aksi halde başarıdan söz etmek mümkün olmayacaktır. Dedi.

SAĞLIK SEN GERÇEK SENDİKACILIK YAPIYOR


Zor bir görevi üstlenmiş olmalarına karşın güçlü, işini bilen, tecrübeli bir ekip kurduklarını belirten ve çok çalışarak başarılı olmak istediklerini söyleyen Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hulki Aşır sözlerini şöyle sürdürdü;


"Sağlık Sen üyelerinin ve çalışanlarının yanında olan, sağlık çalışanları için tam sorumluluk anlayışı içerisinde yapmış olduğu faaliyetleri geleceğe yatırım düşüncesiyle hareket eden bir sendika olarak ön plana çıkmaktadır. Bizim için çalışanların memnuniyeti önemlidir. Bu nedenle yetkiyi de almış bir sendika olarak Sağlık Sen ile birçok konuda birlikte çalışmalar yapacağız. Onlar bize yardım edecekler, biz de onların tespit ettiği sorunları çözmek için çaba sarf edeceğiz. Yeni ve çağdaş yönetim anlayışında sendikalara çok fazla iş düşmektedir. Biz Sendikaların çalışmalarını yakından takip ediyor ve onlarla iletişim içerisinde olmak istiyoruz. Bu nedenle Sağlık Sen'e ilk günden beri bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyor ve ben de kendilerine  her zaman haklı taleplerinde kapımızın ve  7 gün 24 saat telefonlarımızın açık olduğunu bildiriyor, Memur-Sen’e bu sıcak sohbet ortamından dolayı teşekkür ediyorum “”dedi.