Bayburt Devlet Hastanesi Sabahattin Bayramoğlu konferans salonunda düzenlenen plaket törenine Bayburt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hulki Aşır, İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, İl Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Durulmuş, Mali İşler Başkanı Fatih Turan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Banu Palazoğlu, doktorlar ve hastane çalışanları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bayburt İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, sağlıkta dönüşümün son ayağı olarak hastane birliklerinin kuruluş aşamasının tamamlandığını belirterek, "2012 yılında öncelikli olarak birinci basamakta Halk Sağlığı birimi oluşturuldu. Sağlıkta dönüşümün en son aşaması olarak Kamu Hastaneleri Birliği oluştu. Bayburt’ta tek hastanemiz olduğundan dolayı pek farklı bir şey olmayacak. Kurulan birliği Bayburt olarak değerlendirmemek gerekir. Türkiye genelinde 100 civarında birlik kuruldu. Birliğe yeni atanan başta sekreterimiz olmak üzere yeni atanan arkadaşlarımıza çalışmalarından dolayı başarılar diliyoruz. Kendimde dâhil uzun yıllardan beri birlikte çalışmış olduğumuz arkadaşların bundan sonraki hayatlarında kendilerine başarılar diliyoruz. Tabii ki yeni atanan eski arkadaşlarımızın tecrübelerinden faydalanacaklar. Burada bir hizmet devamlılığı var. Hedefi en yüksek çıtaya çıkarmak için çalışıyoruz. Bunda birbirimize karşı en ufak bir darılmamız olmaz. "dedi.

Daha sonra tanışma ve açılış konuşması yapmak için kürsüye gelen Bayburt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hulki Aşır mevcut hizmetlerinin kalitesini biraz daha artırmak için gayret sarf edecekleri kaydederek, " Bugün itibariyle Bayburt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak göreve başladım. 10 yıldır yöneticilik yapıyorum. Bundan sonra da ilimizde ikinci basamak sağlık hizmetleri ile ilgili yöneticilik faaliyetinde bulunacağım. Bu ne bir son ne de bir başlangıç tabii ki. 2002 yılından beri başlayan sağlıkta dönüşümle beraber plaket vereceğimiz arkadaşlarla elbette çok yol kat edildi. Yüzde 35 hasta memnuniyeti olan ülkemde şu anda yüzde 75’lerdeyiz. Bunu da kendilerine borçluyuz aslında. Bundan sonra bu oranı artırmak elbette çok daha zor. Yüzde 75 olan bir hastane memnuniyetine ivme kazandırmak oldukça güç olacak. Bunun için farklı metotlar deneniyor. Bu metotlardan biri de sağlıkta başladı. Bunun adına da Kamu Hastaneler Birliği denilerek sözleşmeli yönetici kadrosu oluşturularak bir çalışma yapıldı. Bu çalışma yapılırken mevcut kadrolarımızda bazı düzenlemeler yapıldı. Bu revizyon sonucunda eski pozisyonda kadro miktarı olmadığı için bazılarının kurumumuzda farklı pozisyonlarda değerlendirmesi gündeme geldi. Biz de bu arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı plaket vereceğiz. Çoğusuyla çalışmaya devam edeceğiz. İhtiyaçlarımızda ilk etapta onlarla beraber çalışmayı düşünüyoruz. "dedi.

Aşır, Sabahattin Bayramoğlu konferans salonunun revize edilerek eğitim çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, " Tüm birimler için eksiklikler tespit ettik. Bunların eğitimini yapacağız. Farklı olarak performansa dayalı bir yönetim anlayışı ile çalışacağız. "diye konuştu.

Daha sonra İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek eski başhekim yardımcıları Dr.Yavuz Yazıcı ve Dr. Mehmet Özdin’e plaketlerini takdim etti.

Hastane eski müdür yardımcıları Vasfi Okur ve A.Temel Çiftçi, Ağa Polat’a ise Bayburt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hulki Aşır tarafından plaket takdim edildi. Eski müdür yardımcılarından Abdulkadir Yıldızoğlu hasta olduğu için törene katılamadı.

Eski Başhemşire Songül Sayımer ve başhemşire yardımcısı Şenay Küçük’e ise yeni yönetimde Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olarak görev yapacak olan Banu Palazoğlu tarafından plaketleri verildi.