Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, törende yaptığı konuşmada, belediye olarak yapılan hizmetlerde engelli vatandaşlarımızın ihmal edilmediğini ve bu konuda bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

 

Belediye Başkanı Polat açıklamalarına şu şekilde devam etti:

 “Orman ve Şu İşleri Bakanı Özel Kalem Müdürü Cihan Pektaş’a bu hayra vesile olması dolayısıyla şükranlarımızı sunuyoruz. Kendisi bizleri arayarak böyle bir imkanlarının olduğunu ve doktor raporuyla bu araçları kullanabilecek vatandaşlarımıza bu araçlardan vermeyi teklif etti. Bizlerde istedik ki engelli vatandaşlarımızın çektiği zorlukları bir nebze olsun hafifletebilelim. Bu amaçla kendilerinden talepte bulunduk ve bugünde araçlarımızı engelli vatandaşlarımıza ulaştırdık.

 

İstediğimiz zaman engellerimizi aşabiliriz. Belediye olarak biz kendimizi engelli vatandaşlarımızın yerine koyuyoruz ve onlar nasıl daha yüksek yaşam standardı sağlayabiliriz diye düşünüyoruz. Gerek yürüme engelli gerekse görme engelli vatandaşlarımız için  yaptığımız hizmetlerde bu düşüncelerimizi de hayata geçiriyoruz. İstiyoruz ki bu caddeleri sokakları paylaştığımız herkes mutlu olsun, mümkün olduğu kadar engellere takılmadan hayatını devam ettirsin. Bu konuda yaptığı çalışmalar ve verdiği destekten ötürü Serhat Kılıç’a da teşekkür ediyorum. Arkadaşların tespiti ve araç kullanabilir raporları konusunda da bizlerden sağ olsun desteklerini esirgemedi. Ben araçları teslim ettiğimiz arkadaşlara araçlarının hayırlı olmasını diliyorum ve bir konuda da özellikle kendilerinden ricada bulunuyorum. Araçlar 40 km hız yapabilecek kapasitede araçlar. Araçları kullanırken  her hangi bir kazaya sebebiyet vermeyecek şekilde dikkatli olmalarını kendilerinden rica ediyorum.”

 

Akülü araçlar saatte en düşük 3 km, en yüksek 40 km hıza ulaşabiliyor. Üzerine monteli ön ve arka ışıkları sayesinde gece kullanım kolaylığı da sağlayan araçlar diğer engelli araçlarından farklı olarak beş farklı hız seçeneğine sahip olmalarıyla ön plana çıkıyor.

 

Kendilerine araç teslimi yapılan vatandaşlarımız ise şöyle: “Ali Ersoy Afdal, Engin Demir, Abdullah Demir, Betül Saka, Hatice Yanık, Semiha Bayduk ve Emre Çakır.”