Programda Engelli Dostu Kalemlerden Öyküler kitabının yazarları, eserlerini imzalayarak katılımcılara takdim ettiler.

Toplam 40 öykünün yer aldığı eserde jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren 8 öykü yazarı ödüllendirildi. Yazarlara ödülleri İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut ,Eserde öyküsü bulunan öğretmenlere ise plaket ve hediyeleri AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal tarafından takdim edildi.

Törende Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladıkları yıl sonu programında görev alan öğretmenlere plaketleri Bayburt Valisi Mükerrrem Ünlüer tarafından verildi.

Engelleri El Ele Aşalım Projesi kapsamında düzenlenen Projenle Bir Engeli de Sen Kaldır Proje Sergisinin açılışı Şair Zihni Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Açılışını Bayburt Valisi Mükerrrem Ünlüer ile Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ’in gerçekleştirdiği sergide öğrencilerin engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik hazırladığı toplam 42 proje yer aldı.

Ortaokul ve lise öğrencilerinin hazırladıkları projeler, Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan jüri tarafından tarihinde değerlendirilmişti. Sergide yer alan projelerden ilk 3‘e girenlere ödülleriAile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü sayın Hayrettin Pala tarafından takdim edildi.

Engelleri El Ele Aşalım Temalı Resim Ve Afiş Sergisinde 120 Eser Beğeniye Sunuldu

Şair Zihni Kültür Merkezinde düzenlene Programda ayrıca okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin hazırladıkları Resim ve afişler sergilendi. Toplam 120 resim ve afişin yer aldığı eserlerden dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü  Seydi Doğan ve Milli Eğitim Şube Müdürü  Ernail Adıgüzel tarafından takdim edildi.

 Etkinliklere, Bayburt Valisi Mükerrrem Ünlüer, Bayburt Milletvekili  Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, vali yardımcıları Abdulhamit Karaca ve Ali Gökay, AK Parti İl Başkanı  Hakan Kobal, İl Milli Eğitim Müdürü  Seydi Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Saka, İl Kültür ve Turizm müdürü  Bahri Akbulut, Valilik Proje Koordinasyon Birimi çalışanları, STK yöneticileri, Bayburt Gençlik Konseyi, basın temsilcileri katıldı.