Valilik makamındaki ziyarette Bayburt Valisi Hasan İpek, “Herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmeti verilmesi felsefesiyle fedakârca hizmet veren değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

           Türkiye’de sağlık alanında yapılan çalışmalarla dünyada söz sahibi olan ülkeler arasına girildiğini belirten Vali İpek, “İlimizde 150 yatak kapasitesine sahip 45 uzman hekimin görev yaptığı Devlet hastanemiz, Kasım 2012’de açılan Ağız ve Diş Sağlığı hastanemiz Başhekimimiz ve 6 diş hekimimizle hizmet vermektedir. 50 yatak kapasiteli Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi Haziran ayı içerisinde hizmet vermeye başlayacaktır.

           Bayburt’un her köşesine zamanında sağlık hizmeti götürebilmek için 7 adet 112 Acil Kurtarma İstasyonu, 26 adet Aile Sağlığı Merkezi, 21 adet Sağlık Evi ve 1 adet Halk Sağlığı Laboratuarı halkımıza hizmet vermektedir. Yine ilimizde yatağa bağımlı hastaların kendi evlerinde ve aile ortamında tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarını sağlamak üzere Evde Bakım Hizmeti verilmektedir.”