Bayburt Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü çok amaçlı salonunda düzenlenen törene; İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Şube Müdürü Mehmet Fatih Uluca, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Zarif Aslan, aile eğitimi formatörleri Fatih Çelikbaş, Umay Topçu ve Eylem Özer ve Eğitim alan öğretmenler katıldı.

         Eğitim alan Öğretmenler adına Zümran Sayan, Eğitim Formatörleri adına Fatih Çelikbaş’ın konuşmalarını yaptıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan seminere katılımcılara bir konuşma yaptı.

         0–18 yaş aile eğitimi eğitimci semineri programına 40 eğitimcinin katıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen bu projenin, Türkiye genelinde her ile ulaşma hedefi var. Bu hedef doğrultusunda; 3–14 Eylül tarihleri arasında düzenlediğimiz seminerimizde 40 eğitmenimiz edindikleri bu bilgi ve birikimle ailelerin farkındalık kazanmalarını sağlayacağız. Bu farkındalıktan sonra eksiklikleri bu eğitimlerle giderip hem kendi çocuklarına, hem etraftaki muhatap oldukları çocuklara bu eğitimleri götürecekler ve yeni neslin daha iyi bir eğitimle geleceğe bakış açılarını değiştirmiş olacağız.

        Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 0–18 yaş aile eğitimi eğitimci seminerini veren değerli eğitimcilerimize ve özverili bir şekilde bu seminere katılan tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

         Seminere katılan eğitimcilere sertifikalarının verilmesi, eğitim formatörlerine katkılarından dolayı plaket sunumu ve toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.