BAŞBAKAN`A 10 PROJE SUNDUK
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu Başbakanın Üniversiteye ziyaretinin ardından ilk röportajını gazetemizin Trabzon temsilcisi Murat Aydın`a iadeyi ziyarette bulunup vererek, üniversite gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 BAŞBAKAN HAYRAN KALDI
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu beraberinde rektör yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Altan, ve Basın, Yayın, Halkla İlişkiler Müdürü Sami Ayan ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk mitingini Bayburt’ta gerçekleştirdiğini ve üniversitede çeşitli açılışları gerçekleştirdiğini kaydeden rektör Mollamahmutoğlu, “Başbakanımız Bayburt’a inmeden önce helikopterden üniversitemizin kampüsünü detaylı bir şekilde incelemiş ve çok beğenmiş. Bunu üniversite ziyareti esnasında bize söyledi. Üniversitenin kısa bir zamanda, büyük başarıya imza atmasını takdirle karşıladı. Bu da bizi oldukça memnun etti” dedi.
EN GÜZEL ŞEKİLDE AĞIRLADIK
Başbakan’a miting yapması için korumaları tarafından Üniversiteye ait alan önerildi ama başbakan üniversiteye siyaseti sokmamak adına bunu reddetti. Mevcut miting alanı güvenlik ve genişlik açısında müsait olmadığı dile getirildi. Açılışlarda ise herhangi bir tatsız olay yaşanmadı. Başbakan’ı en güzel şekilde ağırlayıp en güzel şekilde uğurladık. Bayburt’a yakışan bir şekilde görevimizi yerine getirdik” dedi.
10 PROJE ÖNERİLDİ
Başbakan’a çeşitli konularda Üniversite ve Bayburt için 10 proje önerdiklerini dile getiren rektör Mollamahmutoğlu, “Üniversitemiz kısa zamanda büyük atılımlar yaptı. Bayburt üniversitesi artık gelişen ve bununla beraber sosyal hayatı da değiştiren bir üniversite konumundadır. Başbakan’a Üniversitemizin daha da gelişmesi ve Bayburt ilimizin kalkınması adına 10 proje sunduk. Kendisinin projelerimizi dikkatle takip edeceğine inanıyoruz” dedi.
800 DÖNÜMLÜK DEV KAMPÜS
Bayburt Üniversitesi için 800 dönümlük bir alana kampus yapacaklarını dile getiren rektör Mollamahmutoğlu, “Bu konuda çalışmalarımız tüm hızyla devam ediyor. Bayburt Üniversitesi’ne yakışacak ve Bayburt’u çok iyi bir konuma getirecek devasa bir kampüs yapacağız. Mayıs ayında çalışmalar start alacak ve ihale aşaması başlayacak. İçersinde öğrencilerimiz için sosyal mekânlar olacak. 7 fakültemiz yine bu alan içersinde olacak. 5 yıldızlı otelleri aratmayacak bir kampüsü Bayburt Üniversitesi’ne kazandıracağız” dedi.
BAYBURT, ÜNİVERSİTESİ İLE BULUŞACAK
Rektör Mollamahmutoğlu, “31 Mayıs’ta “Bayburt, Üniversitesi ile buluşuyor” adlı bir etkinlikte Bayburtluları Üniversite ile daha da bir kaynaştıracağız. Ayrıca “Yaşanılabilir bir Bayburt için neler yapabiliriz?” sorusuna da yine Bayburtlular ile birlikte fikir alışverişleri yaparak cevap bulacağız. Bayburtlar artık üniversite şehri olma yolunda her geçen gün daha da bilinçleniyorlar. Yeni işletmeler ve yeni girişimciler meydana çıkıyor. Yıllar sonra Bayburt bir sinemaya kavuştu. Bunlar bu şehir için önemli avantajlardır.” dedi.
BÜYÜYEN BİR ÜNİVERSİTE
2008 yılında nakil yoluyla üniversiteden 240 öğrencinin ayrıldığını dile getiren rektör Mollamahmutoğlu, “2008 yılında bu öğrencilerimizin gidişi bizi üzmüştü. Giden her öğrenciye tek tek anket yaptırdım. Nakillerinin başka üniversite aldırmaları konusunda önemli nedenleri bilmek istedim. Öğrenciler en çok sosyal yaşamdan şikâyetçiydiler. Kimileri de üniversiteli olmanın tadını ve farkındalığını yaşayamadıklarını dile getirmişlerdi. İçinde bulunduğumuz yılda ise 3 öğrencimiz nakil yoluyla başka üniversiteye gitti ancak 4 öğrenci de yine nakil yoluyla bize geldi. Bu üniversitenin gün geçtikçe bir ivme kazandığının göstergesidir” dedi.
HER YERDEN ÖĞRENCİ GELİYOR
Bayburt Üniversite’nin genelde çevre illerden tercih edildiğini ama azımsanamayacak bir sayının da uzak illerden olduğunu belirten rektör Mollamahmutoğlu, “Çevre illerden elbette ki her üniversite gibi öğrenci alıyoruz. Bayburt Meslek Yüksek Okulumuzda Bayburtlu öğrencilerimiz sayısı çok ama fakültelerimizin sadece yüzde 5’i Bayburtlu. İstanbul, Hatay ve İzmir’den öğrenciler geliyor. Bu bizi son derece menun ediyor” dedi.
ULAŞIM MUAMMASI
Belediye hizmetlerinin üniversite için için yetersiz olduğunu belirten rektör Mollamahmutoğlu, “Belediye Başkanı ve şoförler Odası ile görüşmeler yaptık. Öğrencilerin ulaşım konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getirdik ama hiçbir somut adım atmadılar. Bu Bayburt için son derece üzüntü verici bir olay. Buraya gelen her öğrenci Bayburt için artı bir değerdir artık bunun bilincinde olmaları gerekmektedir.” dedi.
BÜTÇE’DE LİSTE BAŞIYIZ
Bütçe konusunda sürekli gelişim gösterdiklerini belirten rektör Mollamahmutoğlu, “2009 yılında bütçemiz 8 milyondu. Bu rakam 2010’da 11.5 milyon olurken 2011 yılında ise 23,5 milyon oldu. Bunlar önemli rakamlar. Devlet destekli bir üniversite olduğumuz için, kayda değer yapılan işlerde destekleniyor” dedi.
DOĞU KARADENİZ’DE BİR İLK!
Karadeniz’de bir ilki gerçekleştirerek “Doğu Karadeniz Üniversiteleri Platformu” oluşturacaklarını belirten rektör Mollamahmutoğlu, “Bu platform sayesinde güç birliği yaparak önemli işlere imza atacağımızı düşünüyorum. Bu platformdaki amacımız bölgesel kalkınmadır. Üniversitelerin birbirleriyle fikir alışverişi yaparak çıtalarını yükseltecekleri bu platforma öncülük yapacağımız için de çok gururluyuz” dedi.
KTÜ’DEN DESTEK GÖRMEDİK
Kuruluş aşamasında ağabey üniversite olarak adlandırılan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden herhangi bir destek görmediklerini belirten rektör Mollamahmutoğlu, “Kuruluş yıllarımızda desteğe ihtiyacımız vardı. Özellikle KTÜ bu konuda bir takım işlerin altından başarıyla kalkabilirdi ama bize herhangi bir destek de bulunmadı. Kendi çabalarımızla üniversitemizi belirli bir konuma getirdik zaten şu anki aşamada desteğe artık ihtiyacımız yok. KTÜ’nün konumu itibari ile Avrasya Üniversitesi2ne destek olması gerektiğini düşünüyorum. Birlik ve beraberlik çerçevesinde bu üniversiteyi de bölgemize kazandırmalıyız. KTÜ’nün bu konuda somut adımlar atmamasını açıkcası doğru bulmuyorum” dedi.