Kapanan Güder – Saruhan Köy yollarının açılması çalışmalarını yerinde izleyen İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan “ Şu an bulunduğumuz nokta Bayburt –Erzincan arası Kara yolunun takriben 24 – 25. Kilometresinin bulunduğu bir güzergahtayız.Bir vatandaşımızın oluşan tipi ve esintiden kapanan yolda Erzincan tarafından gelen ve yolda mahsur kalanlar olduğuna dair cep telefonuma bilgi vermesiyle ekibimizi hemen olay mahalline yönlendirdik.

         İşin acil olabileceğini düşündüğüm için ben de ekibimizle beraber hem yolu kontrol etmek, hem de çalışmaları yerinde görmek amacıyla yola çıktık. Şu an tam anlamıyla yolda ulaşılmazlık durumu var, ekiplerimizin yoğun çalışması sonucu yolu en kısa sürede açıp mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtaracağız” dedi.

         Aslen Ordu nüfusuna kayıtlı olan ve Bayburt Merkez Saruhan Köy İmam Hatipliği görevini sürdüren Celal Topal 3 saattir kendi imkânlarıyla kapanan yolu açmaya çalıştıklarını belirterek “ Hastamız var tam 3 saattir buradayız. Yol tipiden dolayı kapanmış, İl Özel İdare ekipleri geldi Allah Razı olsun, Allahım Devletimize zeval vermesin, hastamızı hemen hastaneye yetiştireceğiz.”dedi

        Saruhan Köyü Muhtarı Osman Şimşek “ Hastamız olduğundan Köyümüzden aşağı Güder köyüne kadar indik fakat Güder köyünden sonra yolumuz kapalıydı ama İl Özel idare ekipleri, karda, kışda darımıza ulaştılar.” dedi.

             İl Özel İdare Ekipleri tipi ve esintiden kapanan yolu açmak için yoğun çaba sarf ederken aracın zorlandığı karlı bölgelerde zincir takarak yolu tüm zorluklara rağmen açmayı başardılar.