Bayburt AK Parti Milletvekili Bünyamin Özbek Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

       Özbek mesajında :“Aziz Milletimizin işgal altındaki topraklarını tekrar geri kazanmak için Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919 da Samsun’da başlayıp, düşmanı İzmir'de denize döküne kadar top yekûn verdiği mücadelenin sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 89. Yıl dönümünü kutlamanın coşku ve heyecanı içersindeyiz.

            Kurulan bu Cumhuriyet, Türk Milletinin esaret altında alınamayacağını bir kez daha ortaya koymuştur. Türk milleti, kadın-erkek, genç-yaşlı her bir ferdin mücadelesiyle ve azimli duruşuyla elde ettiği Cumhuriyeti, bölücü unsurlara feda etmemeye kararlıdır. Bunu da herkes böyle bilmelidir. Milletimiz her türlü sevinç ve üzüntüde bir olmuş, ortak kader anlayışıyla milli ve manevi değerlerine her zaman sahip çıkmıştır. Bu Aziz Millet vatan toprağı üzerinde kardeşi kardeşe düşürmek isteyenlerin hesaplarını yine boşa çıkaracaktır.         

           Bu vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, birlik ve beraberliğini her zaman muhafaza eden milletimizin Cumhuriyetin Bayramını kutluyorum.”