TBMM’nin tatile girmesinden dolayı zamanını Bayburt ta geçiren Vekil Özbek, yoğun yaz programı dâhilinde Bayburt Darıca Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından birincisi düzenlenen köy şenliklerine katıldı.

 Bahçeler Mevkii'nde yapılan şenliklere Vekil Özbek yanı sıra Bayburt Belediye Başkanı Hacı AliPolat  İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, Baksı Müzesi’nin kurucusu  Hüsamettin Koçan da şenliklere iştirak etti.

 Köye girişte Vekil Özbek ve yanındaki heyeti Darıca doğumlu İl Genel Meclisi Üyesi ve Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çiçek,  aynı köy doğumlu Bayburt MHP İl Başkan İdris Aydın, köy muhtarı Celali Temur ve Darıca köy halkı karşıladı.

 Vekil Özbek şenlikler dolayısıyla yaptığı konuşmada şenliklerine katılmanın sevinicini yaşadığını belirterek, bu gibi şenliklerin birlik ve beraberliği kaynaştırdığını söyledi.

 Gurbette yaşayan köylü vatandaşlarımıza yılda bir kez olsa bile sıla özlemini dindirmek için köylerine gelmelerini salık veren Vekil Özbek, " Bütün Bayburtlu hemşerilerimizi köylerine, kentetlerine, mahallelerine gelmeye davet ediyoruz. Türkiye’nin birçok bölgesi sıcaklarından kavrulurken memleketimizin köylerinin yayla havasında olması buradaki mutluluk tablosuna ayrı bir anlam katmıştır. Buradan Türkiye’deki gurbetçi vatandaşlarımıza sesleniyorum. Özellikle emekliler nüfus kayıtlarını Bayburt’a aldırırlarsa köy nüfusu, ilçe nüfusu şehir nüfusu, artacak. Bundan dolayı da Bayburt daha fazla hizmet alacak. Belediyelerin İller Bankası’ndan aldığı katkı artacak."dedi.

Vekil Özbek yanına gelen minik Hüsnü Temel'i kırmayarak kırık koluna imza atılması isteğini yerine getirdi. Minik Temel, Vekil Özbek'e bundan dolayı teşekkür ederek kendisini kırmayıp imza atmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

 Vekil Özbek, şölenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm Darıca köyü halkına teşekkür etti.

 Başkan Polat da Dede Korkut şölenleri ve bu gibi programların birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağın anlattı.

İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak da programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 Yemek ikramı, halayların çekilip eğlenilmesinden sonra şenlik sona erdi. Şenliğin kapsamının önümüzdeki yıl daha da genişletilmesi düşünülüyor.