Bu müstesna günlerde kırgınlıklar, dargınlıklar bir kenara bırakılmalı, eş, dost, akraba bir araya gelinilmeli, sevinçler, coşkular, hüzünler hep beraber paylaşılmalı, milli birlik ve beraberlik bilincimiz pekiştirilmelidir.

             Özellikle bayrama buruk giren şehit ailelerimizi, gazilerimizi, kimsesiz, fakir ve muhtaç vatandaşlarımızı, hastalarımızı ziyaret etmeli, onların gönüllerini almalı, bayram sevincimizi ve coşkumuzu onlarla paylaşmalı, ihtiyaçlarını gidermeli ve her zaman yanlarında olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz.

            

             İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak ve yardımlaşmak sadece bayramlarla sınırlı kalmamalıdır. Bu kapsamda ilimizde 2012 yılı içerisinde Bayburt Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde 919 kişiye 418.575,00 TL tutarında gıda yardımı, 1588 kişiye 926.616,60 TL tutarında kömür yardımı, 276 kişiye 98.010,00 TL tutarında sağlık yardımı ve çeşitli alanlarda toplamda 2.144.924,87 TL tutarında yardım yapılmıştır ve yapılmaya devam edilecektir.

            

             Bu duygu ve düşüncelerle başta Bayburtlu hemşehrilerimin, tüm Türk halkının ve İslam Alemi’nin Kurban Bayramını kutlar, Mübarek Kurban Bayramının karşılıklı saygı ve hoşgörü ortamında geçmesi dileklerimle;  selam ve saygılarımı sunarım.