Ağustos ayında Bayburt'ta göreve başlayan yeni Vali Mükerrem Ünlüler, Belediye Başkanı Polat'la birlikte ilk olarak Saat Kule meydanını inceledi. Önceki gün söküm çalışmasıyla başlayan Saat Kule Meydanı çalışmalarını yerinde inceleyen Vali ve Belediye Başkanı, sırasıyla Kırk Çeşmeler, Ulu Bahçe ve Taşhan'ı gezdi. Tarihi mekanların gezisine eşlik eden Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Üngan, belediyenin de büyük katkısı bulunduğu Ulu Camii ve Taşhan'ın restorasyonu ile ilgili Vali Ünlüer'e bilgi verdi. 

Belediye tarafından çalışmaları tamamlanarak hizmete sunulan Ulu Bahçe ve Kırkçeşmeler'de bir süre incelemelerde bulunan Vali ve Belediye Başkanı burada vatandaşların takdirleriyle karşılaştılar.

Şehir merkezindeki ziyaretlerini tamamlayan Vali ve Belediye Başkanı, daha sonra Bayburt'un ilk tatil köyü yapım çalışmalarının devam ettiği alana geçdiler. "Saklı Cennet" isimli proje ile çalışmaları başlatılan tatil köyünde, yapılmakta olan prafabrik evleri inceleyen Vali, bu projenin tamamlanmasıyla birlikte buranın Bayburt'un gözde bir makanı olacağını söyledi.

 Şair Zihni Kent Ormanı ve Yeni Şehir Parkı'nı da gezen Vali ve Belediye Başkanı, İmaret Tepe'ye geçerek burada yapımı devam eden Sosyal Tesilerde incelemerde bulundular. Sosyal Tesislerde bir süre Bayburt'u izleyen Vali ve Belediye Başkanı, Şair Zihni Anıtını ve İmaret Tepe'deki şehitliği ziyaret etti.

Gezi programını Veysel Hemedani ve Necmeddin Geylani gibi büyük manevi önderlerin yattığı Alperenler Türbesi'ni ziyaretle noktalayan Vali Ünlüer'e İslamiyet’i tebliğ için yüz yıllar önce İran’ın Geylan ve Hemedan şehirlerinden ilimize gelen Veysel Hemedani ve Necmeddin Geylani hakkında Belediye Başkanı Polat bilgi verdi.