Öğretmenevinde düzenlenen veda yemeğinde kamu personeli adına, Göç idaresi il Müdür V. Hüsnü Yağmur yaptı.

         Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ali Gökay;ı

         “Sayın Valimizin ilimizden ayrılışları nedeniyle tertip edilen bu programa hoş geldiniz.

         Sayın Valim Sizlerle yaklaşık bir yıl çalışma onuruna sahip oldum. Bu süre içerisinde gerek sahip olduğunuz tecrübe, gerekse de çalışma istek ve arzunuz bizlere daima yol gösterici oldu. Önderliğinizde güzel Bayburt’umuz için yararlı işler yapma gayreti içinde olduk. Özellikle kamu kurumlarında vatandaş memnuniyetinin artırılması ve devletin milleti için var olduğu duygusunun yerleştirilmesi için çaba sarf ettik.

          Sayın valim döneminizde Bayburt’ta kırsal alt yapı hizmetleri ile sosyal yardım ve yatırımlarla köylerimizdeki yaşam kalitesini geliştirmeye yönelik önemli hizmetler gerçekleşti. Başkanlığınızda il müdürleri arasında hemen, hemen her ay yapılan toplantılar kurumlar arasında sağlam ve sürdürülebilir işbirliği ve koordinasyon zemini oluşturdu. Engin hoşgörü ve tecrübeniz ile vatandaş memnuniyetini en üst düzeylere çıkarttınız. Biz kamu görevlilerine de yerine göre bir abi, yerine göre bir arkadaş gibi yaklaştınız. Bizler zati alinizin bilgi, görgü ve tecrübelerinizden çök şey öğrendik. İnanıyorum ki ilimizde görev yaptığınız bu kısa süre içerisinde sağlamış olduğunuz hizmetler ve katkılar daima şükran ve minnetle anılacaktır.

          Sizleri Bayburt’tan İçişleri Bakanlığı müsteşar yardımcılığı görevine uğurlarken şahsım ve tüm kamu personeli adına şükranlarımı arz ediyor, bundan sonraki hayatınızda ailenizle birlikte başarı, huzur ve mutluluklar diliyorum.” Diyerek duygularını dile getirdi.

            Bayburt’tan erken ayrıldığını belirten Vali Mükerrem Ünlüer Bayburt Valisi olarak yaptığı son konuşmasında; “Bütün dostlarımı burada gördüğüm için çok mutlu oldum, bizim hayatımızda en zor şey veda zamanlarında konuşmaktır, başkası ayrılınca konuşmak kolayda kendisi ayrılınca çok zor. Aşağı yukarı baktığım zaman çok güzel insan topluluğunun karşısında olduğumu hissettim. Bu kadar güzel insanın karşısında konuşmakta, takdir edersiniz ki, zordur.

          Bayburt gerçekten çok güzel insanların bir araya geldiği bir ilimiz, bir güzel şehrimiz. Buraya ilk atandığımı duyunca gerçekten çok mutlu olmuştum, yani vali olmaktan çok buraya atandığım için burayı bildiğim için sanki sizi daha önce tanıyor gibiydim. Yani böyle bir sıcaklık hissediyordum, ya da Bayburtlu çok sayıda sevdiğim çok kıymetli arkadaşlarım dostlarım olduğu için, burada çok zevkle çalıştım en az üç yıl, dört yıl kalırım hatta önceki büyüğümüz valimiz onun rekorunu kırarız diye düşünüyordum yedi yedi buçuk yıl gerçekten bir sene çok kısa oldu. Çok şey yapmak istiyordum projelerimiz vardı, kafamızda olan konuştuğumuz proje haline getirdiğimiz, hatta Ankara’ya götürdüklerimiz vardı.

         Bir çoğununda tohumlarını attık ama meyvelerini alamadık maalesef inşallah bizden sonraki arkadaşlarımız bu meyveleri toplarlar. Bayburt gerçekten bu tür kamu yatırımlarına ihtiyacı var, bunları yapmamız lazım sağlamamız lazım, örneğin bir çamur barajı ölmüştü, yapılamaz kaydı vardı. Biz onu tekrar hayata geçirdik, belli bir aşamaya geldi, soğanlı dağından Karaçama geçiren tünel biz onu belirli bir noktaya getirdik, inşallah bundan sonra devam edecek. Kop tüneli bittikten sonra doğudan yani İran tarafında gelip Karadeniz’e açılmak isteyen ister kara taşımacılığı olsun ister turizm taşımacılığı olsun bir saat bir buçuk saatte buradan sahile inecek. Bayburt’un inanın kaderi değişecek, bizim amacımız buydu büyük projelerin peşinden koşun bunları yapmak. Gündelik işlerle çok fazla zaman kaybetmemek istiyorduk, ama Hükümetimiz Bakanlığımız bir yıllık bir süre tanıdı fazlasına müsaade etmedi.

          Ben gerçekten bir yıl daha kalmak istiyordum ama hayırlısı. Arkadaşlarımız çok güzel şeyler söylediler, burası gönül insanlarının olduğu bir yer buraya gönlünüzü koymanız lazım başka bir şey koyamazdınız. Bu güzel insanlara bizde gönlümüzü koyduk, gönlümüzü açtık ve onlarla iletişime geçtik. Her insana değer verdik çünkü hepsi bizim için değerliydi, güzel ilişkilerimiz oldu, cani gönülden güzel ilişkiler arkadaşlıklarımız oldu, ümit ediyorum ki bunları Ankara’da da sürdürürüz devam ettiririz. Emin olabilirsiniz ki bir Bayburtlu olarak, bir Bayburtlu hemşeriniz olarak kabul ederseniz, zordur Bayburtlu olmak ama ben bunu yerine getiririm inşallah sizlerin orada da gözü kulağı olurum. Kurumlar arası bazı kopukluklar vardı, biz sadece bu arkadaşları bir araya getirdik. Zaten hepsi güzel insanlardı sadece bir araya getirmek yetiyordu, az öncede Başkanımıza söyledim.

        Dedim bir kopukluk olursa siz bir davet verin bu davette insanlar bir araya gelince o kopukluk gider. Çünkü gerçekten Daire amirleri, muhtarlarımız, Meclis üyesi arkadaşlarımız var. Düşünebiliyor musunuz iki tane seçim geçirdik, hiçbir tatsız olay yaşanmadı sayabildiğiniz üç, dört partinin Belediye Başkanı adayı oldun Milletvekili adayı olsun o insanların hepsi bir arada oturup konuşabiliyorlardı. Gerçekten Türkiye’de örnek alınması gereken bir il Bayburt. Bir örnektir bir modeldir burası, huzurun yanı sıra demokratik bir olumluluk var ben öyle diyorum bu bir demokratik olgunluktur, insanlar fikirleriyle konuşuyorlar şiddet yok.

        Bundan ülkemizin örnek alması lazım inşallah bunlar örnek olur, ben buraya katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum, inşallah bundan sonrada Ankara’da veya başka yerlerde karşılaşırız. Bir dostunuz kardeşiniz olarak kabul ederseniz memnun olurum. Hepinize teşekkür ediyorum.”diyerek konuşmasını tamamladıktan sonra yemeğe katılan herkesle tek tek vedalaştı.