İpek , "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" dolayısıyla yayımladığı mesajda, "            Bugün milletçe ülkemizin her köşesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 93. Yıldönümünü ve Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

 23 Nisan 1920’ de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Türk milletinin kurtuluşuna zemin hazırlayan, halkın kendi egemenliğini eline aldığı ve ülkenin önüne yeni ufuklar açan bir dönüm noktasıdır. Mustafa Kemal ATATÜRK cumhuriyetimizi geleceğimizin teminatı olan çocuklara emanet etmiş ve bu anlamlı günü çok sevdiği çocuklara bayram olarak hediye etmiştir. 

  "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı", dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden ve dünyada çocuklara armağan edilmiş olan tek bayramdır.

  Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ülkesini milletini seven, ülkesi için çalışıp üreten bireyler olarak yetiştirmek en önemli görevlerimizdendir açıklamasını yapan İpek açıklamasını şöyle sürdürdü;

" Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Atatürk’ ü ve İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bu güne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."