"Kınalı Eller Sanat Yoğuruyor" projesine katılan kursiyerler sertifika dağıtımı ve Seramik sergisinin açılışına katılmak üzere Aydıntepe İlçesine giden Vali Hasan İpek, Uluslar arası Dede Korkut Şenlikleri son günü 15 Temmuz 2012 tarihinde Aydıntepe Yaylası Aydın göl Gölet alanında yapılacak olan Yayla şenlikleri alanında incelemelerde bulundu.

         Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığının Karadeniz Master planı çerçevesinde Yeşil Kuşak projesi kapsamında, Aydıntepe yaylalarının da içinde bulunacağı Karadeniz yayla yollarını bir birine bağlayacak proje kapsamında, İl sınırları içerisindeki soğanlı yaylalarında incelemede bulundu.

          Proje hakkında İl Özel İdare Genel Sekreteri, Aydıntepe Kaymakamı ve Aydıntepe Belediye Başkanından detaylı bilgi alan bilgi aldıktan sonra, yapım çalışmaları devam eden Araklı, Dağbaşı, Uğrak yolu Salman kaş tünelinin yapıldığı bölgeye giden Vali Hasan İpek,  tünel çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

        Vali İpek “Aydıntepe ilçemizden Bayburt’un Araklıya açılan tünelin ne aşamada olduğunu görmek için buraya geldik. 600 Metre açıldığını söylediler iki taraftan başlıyor açılmaya inşallah 2 yıl içerisinde yani 2014 yılı Mart Nisan ayı gibi bitecek.

            Karadeniz yayla yollarının bu yolla entegre olması için ne gibi çalışma yaparız diyerek, bugün onunla ilgili bir gezi yaptık. Hem kara yoluyla Karadeniz’e bağlanması, hem de yayla yolunun Karadeniz yayla ana güzergâhına Bayburt’un bağlanabilmesi için bir çalışma yapıyoruz. Bu çerçevede bu geziyi yaptık, çokta faydalı olduğuna inanıyorum.” Dedi.