Aydoğan, burada yaptığı konuşmada, "Müdürlük olarak ilimizde huzur ve güvenli bir ortamın sağlanması ile iyi bir eğitim öğretim ortamının olacağı bilinciyle Bayburt Üniversitemizde akademik, idari personel ve öğrencilerle karşılıklı diyalogun kurulması gerektiğini düşünerek, Güvenlik Şube Müdürlüğümüzün özverili çalışmaları ile projeyi gerçekleştirdik" dedi.

Öğrencilerin derslerinde başarılı olmaları için moral ve motivasyonlarının da iyi olması gerektiğini ifade eden Aydoğan, şunları söyledi:

"İlimizde sosyal ve kültürel faaliyetlerin kısıtlı olması da göz önüne alınarak öğrencilerin moral ve motivasyonlarının yükselmesi durumunda derslerine daha iyi motive olacakları, aynı zamanda emniyet teşkilatını da daha yakından tanımaları hem bizim için hem de öğrencilerimiz için birer artı olacağı düşüncesi bu projeyi hayata geçirmemize neden oldu. Projemiz kapsamında öğrencilerimiz ile Karadeniz gezisi, sadece öğrencilerin katıldığı kahvaltı programları ve yine bu kapsamda bugünde akademik ve idari personellere yönelik Emniyet personelinin de olduğu bu programı gerçekleştirdik."

Gelecek eğitim öğretim yılında da bu tür faaliyetlerin devam edeceğini anlatan Aydoğan, "Bunun için TEM Şube Müdürümüz başta olmak üzere, tayini çıkan personellerimiz ev eşyalarını götürmeyerek ilimize eğitim için gelen ve ihtiyacı olan öğrencilerimizin ihtiyaçları karşılanacaktır" diye konuştu.

Rektör Coşkun, "Polis bizim polisimiz, üniversite bizim üniversitemiz, öğrenciler bizim öğrencilerimiz" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla bir aile bütünlüğü içinde Bayburt'ta hep beraberce huzur ve sükunet içinde yaşamayı hepimiz birlikte arzu etmekteyiz. Üniversite evrensel kurum demektir. Kapıları arkasına kapanan, dışarıdan haberi olmayan bir kurum demek değildir. Sadece içinde bulunduğu şehrin, bölgenin, ülkenin değil ülkenin sınırları dışına aşan bir kurum demektir. Bu anlamda üniversite her türlü şeye açıktır, diğer kurumlarımız da açık olduğu müddetçe."