Bayburt Üniversitesindeki çeşitli bölümlerde okuyanToplum Gönüllüleri Kulübüne bağlı 55 öğrenci, kent merkezine bağlı Uğrak köyünde yer alan 2 derslikli bir ilköğretim okulunda çevre düzenlemesi yaptı. Üniversite öğrencileri, çevre düzenlemesi kapsamında toplam 27 öğrencisi bulunan okulun duvarlarını boyadıktan sonra öğrencilerle oyun oynadı.

Etkinlik hakkında bilgi veren üniversitenin Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Bayburt Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü Danışman Hocası Nuri Can Aksoy, öğrencilerinin girişimleriyle böyle bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

Öğrencilerinin ders haricindeki zamanlarını bu tür faaliyetler yaparak değerlendirdiğini kaydeden Aksoy, "Öğrencilerimiz her hafta böyle etkinlikler yapmaya çalışıyorlar, haftaya ara sınavları olmasına rağmen boş vakitlerini bu şekilde geçiriyorlar. Öğrencilerimiz aktifler ve bundan sonrada aktif olacaklar. Öğrencilerimizin bu tür faaliyetleri bizi de çok memnun ediyor ve çok sevindiriyor. Bizler de öğrencilerimizin bu çalışmalarına elimizden gelen katkıyı sunuyoruz" dedi.

Amaçlarının Türk gelenek ve kültürünü aktarmak ve üniversitemizin farklı bölümlerinde okuyan öğrencilerimizin boş vakitlerini sosyal sorumluluk projeleriyle değerlendirmesini sağlamak olduğunu belirten Aksoy okulun duvarlarının üniversite öğrencilerinin temin ettiği boyayla boyandığını anlatarak, "Duvarların bazı bölümlerine bizim kültürümüzde yeri olan Nasreddin Hoca ve Keloğlan gibi karakterlerin resimlerini çizdik. Öğrencilerimizle oyunlar oynadık" diye konuştu.