İlk olarak tarihi caminin gün yüzüne çıkması amacıyla hafriyat çalışmalarına başlayan Bayburt Belediyesi, gecenin ilerleyen saatlerine kadar çalışmalarını devam ettirerek, yaklaşık 600 metrekare alanda 1500 tona yakın toprak taşıdı. Hafriyat çalışmasının ardından faaliyetlerini aralıksız sürdüren belediye çalışanları, cami önünde yapmayı planladığı Ulu Bahçe için alt yapı çalışmalarının startını verdi. Dün itibariyle başlayıp, gece-gündüz devam edecek olan çalışmaların 28 Haziran’da bitmesi hedefleniyor.  


Bilindiği üzere 2012 yılında tadilat çalışmaları ile birlikte tarihi cami için üzerine düşen her türlü görevi yerine getiren Bayburt Belediyesi, caminin üst tarafında yer alan yolun kodunu yaklaşık 1 metre aşağı indirmişti. Aynı çalışmayı caminin ön kısmında da gerçekleştirecek olan belediye, yine yolun kodunu 1 metre kadar aşağı indirerek, tarihi caminin giriş kapılarını üst seviyeye çıkaracak.


Bayburt'ta yaşayan vatandaşların ve il dışından gelen misafirler tarafından en çok ziyaret ve ibadet edilen tarihi Ulu Cami’ye yakışan bir projeyle kolları sıvayan Bayburt Belediyesi, caminin önünde gerçekleştireceği peyzaj çalışmaları ile birlikte vatandaşların vakit geçirebilmelerini ve hoşça sohbet etmelerini sağlamak amacıyla yeni uygulamaları da hayata geçirecek. Projenin tamamlanmasıyla birlikte caddenin trafiğe kapatılacağı belirtilirken, Ulu Bahçe olarak isimlendirilen alanda, havuz, çiçeklik ve banklar yer alacak.