İsviçre Vatandaşı Roland Höhn'ün 2002 Yılı Aralık Ayında Başlattığı ve 10 Yılda 1,5 Milyar İmzanın Hedeflendiği "Barış ve Güvenlik İçinde Yaşamak İstiyoruz" Adlı Kampanyanın Türkiye'deki Gönüllü Elçisi Ali Nezihi Arın, Dünya Barışı İçin Motosikletiyle Türkiye'yi Dolaşıyor.

             Höhn ile 6 yıl önce 2006 yılında İstanbul’da tanıştığını ve projesini benimsediğini söyleyen Arın, o tarihten sonra gönüllü olarak bu işe soyunduğunu ve Türkiye'yi adım adım dolaştığını ifade etti. "Dünya barışı için dilekçe" başlığı ile hazırladığı dilekçeleri şimdi de Bayburt’ta insanlara duyurmaya çalıştığını kaydeden Arın, "Türkiye ve Atatürk hayranı olan Höhn, bu çalışmasını dini, siyasi ve sivil hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı olmaksızın tamamen kişisel olarak başlatmış ve sürdürmektedir.

          2002 yılında başlayan bu kampanya 10 yıl sürecek ve 2012 yılı sonunda toplanan imzalar Birleşmiş Milletlere teslim edilecek. 10 yıl içinde dünya nüfusunun beşte biri olan yaklaşık 1,5 milyar imza toplamayı hedefliyoruz" dedi. Arın, görevi ne olursa olsun, yaşayan ve insan bedeni taşıyan her yüce varlığın, dünyada barış ve güvenlik içinde yaşama amacına, mümkün olduğunca katkıda bulunması gerektiğini kaydetti.

     Doldurulan dilekçelerin İsviçre’de yaşayan ve bu imza kampanyasının başlatan Roland Höhn’e ulaştırılmasını isteyen Arın, bu dilekçelerin ‘Bütün Dünya’yı kapsayan barış ve güvenlik içinde yaşamak istiyoruz’ sloganı ile Birleşmiş Milletlere verileceğini belirtti.

      Hedeflerinin dünya genelinde 1,5 milyar imza olduğunu kaydeden Arın, “Bu imzaları 28 Aralık 2012 tarihine kadar tamamlayıp Birleşmiş Milletlere ulaştırma hedefindeyiz” diye konuştu.

    İmza kampanyası ile ilgili bilgilerin Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığını da verildiğini belirten Arın, “Umuyorum, hem yurtta hem Dünya’da barış olacak “ şeklinde konuştu.

    Motosikletinin arkasına koyduğu çadır ve yatağını doğal alanda kurarak yatan Arın bu hafta Karadeniz gezisini tamamlayacak