Bayburt İl Özel İdaresi Destekleme Hizmetleri Merkezi salonunda, YOL – İŞ Sendikası Bayburt Baş Temsilcisi Turgut Özbek, Üyeler Sinan Gülümseyen, Galip Köse, Necati Eğrikılıç ve Kamil Şahbaz yönetiminde gerçekleşen basın toplantısına, sendikaya kayıtlı üyeler katıldı.

            YOL – İŞ Sendikası Bayburt Baş Temsilcisi Turgut Özbek, üyelere yaptığı basın açıklamasında “

''Türkiye YOL-İŞ Sendikası ülkemizin en seçkin, en saygın ve büyük sendikalarından biridir. YOL-İŞ Sendikası, ülkemizin en çileli işlerini, canlarını ortaya koyarak yapan fedakâr işçilerin sendikasıdır.

 Bugün işçileri konuşacağız. İşçilerin sıkıntılarını, yapılan haksızlıkları ve taleplerini konuşacağız. Bugün, ülkenin sessiz ve gerçek kahramanları hakkında konuşacağız. Yani bugün bu saatlerde; sıfırın altında 20 derecede Yüksekova’da, Başkale’de, Saray’da, Kağızman’da, Doğubayazıt’ta kar mücadelesi veren işçileri, Tünel ve Baraj inşaatlarında çalışan emekçileri,İstanbul-İzmir yolunu ipek böceği misali ören emekçileri,Köylere yol,su götürmek için gecesini gündüzüne katan fedakâr işçileri konuşacağız.

 Bugün işçileri sadece birer sayı olduğunu zannedenlere,onların birer insan,birer hayat,birer anne - baba ve birer seçmen olduğunu birlikte anlatacağız?Bizler masada konuştuk olmadı.Mahkemede konuştuk olmadı. Yargıtay’da konuştuk yine olmadı.Bugün Türkiye YOL-İŞ Sendikası’ nı sokağa inmeye mecbur etmişlerdir.Bu nedenle eylemin asıl mimarları kulaklarını işçilerin taleplerine tıkamış olanlardır.Hatırlatmak isterim ki;Bugün YOL-İŞ Sendikası dimdik ayaktayken,YOL-İŞ Sendikası ile uğraşanların şimdi isimlerinin başında ESKİ veya EMEKLİ yazdığını hatırlatmak isterim.Ağır, olgun,sabırlı tavrımız ülkemize ve halkımıza karşı sevgi ve sorumluluklarımızdan kaynaklanmaktadır.

 Bütün bunlar olurken,tarihi Cumhuriyet kadar köklü bir kamu kurumunun daha adım adım yok oluş yoluna sokulduğunu görüyor ve yetkilileri uyarıyoruz.Kendi alanında bir okul işlevi de üstlenen Kara yolları;kurumsal yapısıyla,kaliteli üretimi ile toplumda en çok güvenilen kurumlar arasında olmasına rağmen adım adım yok edilmektedir.Biz bu gidişin memleket ve millet için hayırlı bir yol olmadığını belirtmek zorundayız.Türkiye YOL-İŞ Sendikası olarak,bu kapsamda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu fakat Kara yolları Genel Müdürlüğünün ve Hükümetin hukuka saygılı bir tutum içine girmesini beklediğimizi belirtmek isterim.

Kısaca değinmek istediğim son konu ise, 6360 sayılı Büyük şehir Belediyeleri Yasası’dır. 12 Kasım 2012 tarihinde kabul edilen Kanun ile 13 il daha büyük şehir belediyesi haline getirildi. Ancak bizim çok önemli kaygılarımız vardır. Bu kaygılarımızı, gerek Bakanlığa gerekse parlamentoda bulunan partilerin yerel yöneticilerine ileterek paylaşmaya gayret ediyoruz. Kısaca Yerel Yönetimlerin genel bütçeden aldıkları payların düşürüleceği,  Köy ve beldelerin mahalleye dönüştürülmesi ile birlikte buralarda yaşayan yurttaşlarımıza yeni vergi, harç ve harcamalara katılım yükleri getirileceği, Hizmetin merkezileşeceği, Yaklaşık 12 milyon köylü yurttaşımız için; yol, gölet, kar mücadelesi gibi hayati ihtiyaçların giderilmesinde aksaklıklar yaşanabileceğini öngörüyoruz. 

Öte yandan bunca köklü değişikliği gerçekleştirirken halkın istek ve arzusunun dikkate alınmaması biçimindeki bir tavrın demokratik olduğu söylenemez. Sendikamız; Büyük şehir statüsündeki illerde alt yapı hizmetleri, kar mücadelesi gibi deneyim ve maharet isteyen işlerin ayrı bir tüzel kişilik olarak yeniden oluşturulacak bir birim tarafından yapılmasını önermektedir. Böylece İl Özel İdareleri işleri ile belediyelerin alt yapı işleri birleşecek, İl Özel İdarelerinin deneyimli kadroları, makine ve teçhizatı ile hizmette bir kesinti yaratmadan faaliyetlerini sürdüreceklerdir. Bu ülkenin ve özellikle nüfusun beşte birini oluşturan köylerde yaşayan halkın da mağduriyeti önlenmiş olacaktır.

Bu değişikliğin gerçekleşmesini sağlamak üzere görüşmelerimiz devam etmektedir. ''

 Basın açıklaması üyelerin tavırlarını ve tepkilerini göstermek adına alkış tutarak protestoları ile sona erdi.