2 yıldır Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanlığı görevini yürüten işadamı Hayri Tekin, Şubat 2013 tarihinde yapılacak olan oda seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

           İşyerinde düzenlediği basın toplantısında; 2 yıldır Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanlığı görevini yürüten işadamı Hayri Tekin, Şubat 2013 tarihinde yapılacak olan oda seçimlerinde aday olduğunu açıkladı. BTSO oda seçimlerinde aday olduğunu açıklayan Tekin, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası’nda kan değişiminin olması gerektiğini belirterek aday olduğunu açıkladı.

             Bayburt halkının yeni bir vizyonu ve değişimi istediğini vurgulayan Tekin, " Bayburt küçük bir il. Bizim sorunumuz, sıkıntımız çok.  Seçim sürecinde bir yarış olacağı kesin.  Ben sanayici olarak bilgi, beceri ve birikimimi bu işe katmak istiyorum. Kamuoyunda bir kan değişimi olması yönünde bir eğilim hissettim. Aday olmamdaki en büyük etkenlerden biri bu. Bayburt’un sorunlarını biliyorum. Odayı da daha demokratik bir hale getirmek daha çalışkan, seçkin, bu işe mesai harcayan insanları bu işe getirmek istiyorum. Bu bir hizmet yarışıdır. İnşallah hepimizi için hayırlı uğurlu olur."diye konuştu.

           Açıklamasında Bayburt’un her meselesinde etkin ve etkili lobi faaliyeti yürüten, iş adamlarını dünyaya taşıyan, fikir üreten, proje yapan, yardıma muhtaçların yanında olan, ata yadigârı eserlere sahip çıkıp ilin sosyo ekonomik kalkınmasına her alanda yatırım yapan, işsizlikle mücadele eden, sektörlerin sorunlarına tek tek eğilen bir BTSO oluşturulmayı hedeflediklerine de yer veren Tekin, "Bayburt’un sesi, yüreği haline gelerek Bayburtlunun duygularının, taleplerinin, beklentilerinin tercümanı olan karar alma süreçlerinde yer alan, aktif bir BTSO olmak, iz ve eser bırakarak gönüllerde yer almak istediğimiz için göreve talip olmuş bulunmaktayız."dedi.

               Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı'nı yürüttüğünü ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak’ın ikinci dönemini bitirdiğini ve yeniden aday olduğunu hatırlatan Tekin, " Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararının ardından İbrahim bey tekrar aday oldu. Bu demokratik bir haktır. Ülke genelinde bir hastalığımız var. İnsanlar bir göreve geldiklerinde sanki oranın kendileri için baki olduğunu ve asla oradan ayrılmayacağını düşünüyor. Demokrasilerde değişim, kan değişimi her zaman ilkeli bir davranıştır. Ben buna inanıyor bir sanayici olarak bu yarışta yer almak istiyorum. Bayburt küçük bir il, sorumsuz davranamayız. Bayburt için yeni bir vizyon gerekli, bugün halkımız da bu değişimi istiyor. "ifadelerini kullandı.

            İşadamı Tekin açıklamasına şöyle devam etti: "Özellikle şehrimizde bir elin parmak sayısını geçmeyen sanayicinin önünü açmak, ona rehberlik etmek, yeni yatırımlar oluşturmak ve imkânlar sunmak istiyoruz Üretilen ürün ve hizmetlerin tanıtımı dış pazarlara açılması ekonomik girdilere dönüşmesi çoğulcu ve katılımcı yönetim anlayışı kültürünü geliştirerek BTSO’nun kurumsal saygınlık ve görev bilinci içerisinde hak ettiği kültür ve imajını daha da yükseltmeyi planlamış bulunmaktayız.

 

Güce ve güçlere yakın olmak yerine üyelerimize, halkımıza ve Bayburt’umuzun’ meselelerine ve hizmetine yakın olmayı kendimize görev edinmiş bulunmaktayız.

                     Özellikle de sanayimiz ve ticaretin oluşması ve rekabetini güçlendirecek yeni politikalar üretmek istiyoruz. Yatırım teşvik sistemini farklı geliştirilmesinin gerekliliğini savunucu durumdayız, Özel sektörü, BTSO vasıtasıyla mesleki eğitimde AR-GE ve inovasyonda aktör hale getirmek istiyoruz. Böylece ilimizin iş dünyasının beklentilerine uygun mesleki nitelikte insan gücümüz yetişmiş olacaktır. En önemli gelişim alanlarımızın başında kurumsal yapıların güçlendirilmesi olacaktır.

              Yakın ve komşu illerin mevcut durumlarının insanımızın üzerindeki psikolojik baskısı, insanımızda umutsuzluk, karamsarlık ve mevcut durumu kabullenmişlik duygusu uyandırmakta toplumsal taban bulmakta kalkınmaya ve özel teşebbüse girişimleri olumsuz yönde etkilemektedir. Özel teşebbüse dayalı köklü bir hamle başlatarak girişimcilik kültürü oluşturulmalı ortak akıl ve iradede buluşmanın tüm ilimiz insanının algısında yer etmesi gerekmektedir.

             Ayrıca ilimizdeki olumlu ve olumsuz göç konularının sebep sonuç ilişkileri ilin kalkınması ve her alanda büyümesine etki eden sosyolojik durum analizlerinin sağlıklı yapılması ve çıkacak sonuçlar ışığında aksiyon planlarının uygulanmasının ciddi takipçisi olmak durumundayız.

               Bayburt’un Sektörel anlamda özellikle bazı sektörlerde marka şehir ve cazibe merkezi özelliğine kavuşması mümkündür. Hayallerimizi hızlı ve pratik bir biçimde hayata geçirmek için adımlar atıyoruz. Kısa, Orta ve Uzun vadeye yayılmış projelerimiz ile farklı bir dönemin olmasını gerçekleştirmek zorundayız. Projelerimiz hazır. Üyelerimize mali ve hukuki anlamda tüm sorunlarının üstesinden gelebilecek düzeyde destek verilecektir.

                Organize Sanayi Bayburt’un kanayan yarasıdır. Organize Sanayi yapılanmasında, güç birliği içerisinde hizmet etmeyi görev kabul eden bir BTSO olacaktır. Asıl amacımız üyelerimiz, meslek komite üyelerimiz, yönetim kurulumuz, meclisimiz başta olmak üzere, ilin üst düzey yöneticileri, Belediye, Üniversite, Stk’lar (Sivil Toplum Kuruluşları) Medya, Siyasiler ve üst kuruluşumuz olan TOBB rol modelliğinde Bayburt’a farklı açılım ve kazanımlar sağlamak için Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası’nı birlikte yönetmek istiyoruz 2013 Şubat ayında yapılacak Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına Aday Olduğumu açıklıyorum.

           Bayburt’un geleceğine dair hayallerimiz vardı. Bugün hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek için çalışma ve üretme zamanıdır diyoruz. Yapılacak seçimlerin odamıza, üyelerimize ve Bayburt’umuza hayırlı olmasını temenni ediyorum, bu arada diğer aday arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.

HAYRİ TEKİN KİMDİR?

       01.01.1961 tarihinde Bayburt’ta doğdu.  Bayburt Lisesini bitirdi. İş hayatına 1985 yılında tarım, hayvancılık ve inşaat malzemesi satışı ile başladı. Halen  Bayburt’ta ticaret ve beton üretimi işiyle uğraşıyor. Evli ve bir çocuk babasıdır.