Karabulut yaptığı yazılı açıklamasında; ” Trakya’ya kurbanlık hayvan sevkleri 2010-7 ve 2010-13 sayılı genelgelerde belirtilen kurallara göre yapılmaktadır. İlgili mevzuat gereği Trakya’ya hayvan götürmek isteyen yetiştiriciler sevk tarihinden 4 ay önce bağlı bulunduğu İl, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvurması gerekmektedir. Başvuru tarihi 13.Ağustos 2013 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır. Ayrıca Trakya’ya kurbanlık hayvan götürebilmek için dilekçe ile başvuru yanında aşağıda sıralanan şartlarında yerine getirilmesi gerekmektedir.

        Hayvanlarda sevk günü şap hastalığı belirtisi olmaması gerektiğine dikkat çeken Karabulut: “ Hayvanlar doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş olmalı veya en az 3 aydır halen bulundukları işletmede barındırılmış olmalıdır. İşletmenin 10 km çevresinde de en az 3 aydır şap hastalığı görülmemiş olmalıdır. Hayvanlar 30 gün süre ile bir işletmede izole edilmeli, bu süre sonunda bütün hayvanlar şap virüsü varlığı yönünden teste tabi tutulmalı ve sonuçları negatif olarak bulunmuş olmalıdır. Ayrıca bu süre zarfında bu işletmenin 10 km çevresinde şap hastalığı çıkmamış olmalıdır.

           Hayvanlar bulundukları işletmeden yüklemenin yapılacağı yere nakledilirken şap hastalığı enfeksiyonuna maruz kalmamış olmalıdır.”