Seçimlerin ardından teşekkür konuşması yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, “Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun önü bundan sonra daha da açık. Yarından itibaren bize daha büyük bir sorumluluk düşüyor, mesleğimiz için yine yollara düşeceğiz. Üyelerimizin göstermiş olduğu güvene teşekkür ediyorum” dedi.

Federasyonun yeni yönetim kurulu Atilla Sertel'in Genel Başkanlığında Yılmaz Karaca (Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Mehmet Ali Dim (Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Merih Ak (İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi), Mehmet Veysi İpek (Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Ramazan Demir (Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Veli Altınkaya (Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Ahmet Ünal (Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Sezai Matur (Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Recep Aydın (Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Lütfü Karakaş (Trakya Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı)’ndan oluştu. 

TGF 7. Olağan Genel Kurulu’nun Divan Başkanlığı’nı Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan yürütürken, Divan Başkan Yardımcılığı’nı Mersin Delegesi Av. Mete Aktaş, katip üyeliklerini de Kocaeli Delegesi Eyüp Gençer ve Fırat Havzası Delegesi Rıdvan Kaya yaptı.

GÜÇLÜ, ÖRGÜTLÜ YAPI

Genel Kurul’da konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, üç yıl boyunca yaptıkları faaliyetlerden bahsederek, Türkiye’de tanınan, bilinen, mesleğin sorunlarına çözüm üreten kurumsallaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir yapıya kavuştuklarını söyledi. Konuşmasında birliktelik ve dayanışma mesajları veren Genel Başkan Atilla Sertel, “TGF’ye bağlı 77 basın meslek örgütü olarak biz bir bütünüz. Biz birlikte Türkiye’yiz. Geride bıraktığımız üç yıllık süre zarfında hem federasyonumuzun güçlü bir yapıya kavuşması hem de mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında önemli girişimlerimiz oldu. Sorunlarımızı Cumhurbaşkanı’ndan bakanına, iktidarından muhalefetine devletin üst düzey temsilcilerine rapor halinde sunduk. Bunların birçoğundan da olumlu sonuç aldık. Bu süre zarfında girişimlerimiz ve taleplerimiz olmasına rağmen bir tek yıpranma hakkımızı geri alamadık. Onu da alacağız” diye konuştu.

2009 – 2012 TGF yönetim ve denetim kurulu raporlarının oybirliğiyle ibra edilmesinin ardından seçimlere geçildi.

Mevcut Genel Başkan Atilla Sertel ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’nın listelerinin yarıştığı genel kurulda; 71 cemiyetten genel kurullarını tamamlayarak seçime girmeye hak kazanan 64 basın meslek örgütünü temsilen 251 delege oy kullandı. Kullanılan oyların tamamının geçerli sayıldığı Genel Kurul’da Atilla Sertel’in listesi 131 oy alırken, Nuri Kolaylı’nın listesi de 120 oy aldı.

İşte Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun yeni yönetimi:

Atilla Sertel’in Genel Başkanlığı’ndaki TGF Yönetim Kurulu:

 

Yönetim Kurulu (Asil)

Yılmaz Karaca

Mehmet Ali Dim

Merih Ak

Mehmet Veysi İpek

Ramazan Demir

Veli Altınkaya

Ahmet Ünal

Sezai Matur

Recep Aydın

Lütfü Karakaş

Onur Kurulu (Asil)

Ünal Türkeş

Ahmet Abdullahoğlu

Coşkun Özler

Muhammer Başer

Rıdvan Kaya

 

Denetleme Kurulu (Asil)

Erol Tayhan

Ercan taraşlı

Faik Bakoğlu

Gökhan Erkmen

Hikmet Kurada

 

Yüksek İstişare Kurulu (Asil)

İbrahim Erdoğan, Halit Yılmaz, Erdoğan Kahya, Suat Deniz, Güngör Yavuzaslan, Abit Vanlı, Arif Arslan, Osman Hakan Kiracı, Kemal Özdilek, Yücel Sezer, Ahmet Küçükcicibıyık, Kemal Deniz, Derya Akbıyık, Mehmet Işık.