Yıkılmaya yüz tutmuş Taşhan’ın kendi girişimleri ile yeniden eski itibarını kazandığını dile getiren Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Taşhan’ın artık bundan sonra Bayburt Belediyesi kontrolünde olacağını söyledi.

 

Burada Tarihin Kokusunu Hissediyoruz

 

Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde, ‘gayet süslü ve zarif’ diye tabir edilen Taşhan’da incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Polat, burada yaptığı açıklamada, “Bundan 1000 sene önce ticari hayatın devam ettiği, sosyal hayatın devam ettiği bir mekânda bulunuyoruz. Burada tarihin kokusunu hissediyoruz. Biz göreve başladığımız zaman burası içler acısı bir durumdaydı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bağlı olduğu bakanımız Faruk Çelik, 2010 yılında Bayburt’a geldiği zaman Ulu Camii’nde namaz kılmak üzere giderken ben kendisini buraya getirdim. Sayın Bakanımız da buraya baktı ve burayla yakından ilgilendi. Gereğinin yapılması hususunda Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne gereken talimatı verdi. 2011 yılında buranın ihalesi yapıldı. 2011 ila 2012 yılında yapılan çalışmalarla Taşhan bu hale geldi. Taşhan’ı kurtarmış olmanın, Taşhan’ı orijinal haline döndürmüş olmanın ve buna aracı olmanın huzurunu yaşıyoruz”dedi.

 

Kamuoyundan Teklif Bekliyoruz

 

‘Bundan sonra Taşhan ne olacak?’ sorularıyla sık sık karşılaştığını belirten Belediye Başkanı Polat, şunları söyledi:

“Bayburt Belediyesi olarak Taşhan’ı Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladık. Zira buranın her şeyden önce bir kurumun kontrolü altında olması gerekmektedir. Burada ne yapılacağı hususunda henüz bir karar vermiş değiliz. Sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerde kullanmayı düşünüyoruz. Saygıdeğer Başbakanımızla 2012 Aralık ayında yaptığımız toplantıda buranın Bayburt Belediyesi’ne bu amaçlar doğrultusunda kullanmamız için kendisinden talep etmiştim. Kendisi de gereken talimatı ilgililere verdi. Taşhan bundan sonra artık Bayburt Belediyesi’nin kontrolündedir. Taşhan’da ne yapalım sorusunu bütün hemşehrilerimize soruyorum. Onlar bize tavsiyelerini, bildiklerini ve tekliflerini aktarsınlar. Buradan mutlaka doğru bir sonuç çıkacaktır. Bizimde aklımızdan geçen düşünceler var ama kamuoyunu da dikkate alarak Taşhan’ı en uygun şekliyle kullanacağız. Taşhan şu anda ayakları üzerinde dimdik dikiliyor. Buradaki ses akustiği de çok güzel sağlanmış durumdadır. Burada çok güzel şeyler yapacağız. Özellikle Bayburt’a dışardan gelen ziyaretçilere gösterebileceğimiz bir Taşhan’ımız var demenin mutluluğunu da yaşayacağız.”