2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı  Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Taht Köyü Mefruşat Sergi açılışı, Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, İl Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Zarif Aslan, Şube Müdürleri Öğrenciler, Kursiyerler ve ailelerinin katılımı ile gerçekleşti.

            Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Zarif Aslan açılış konuşmasında ;'' -2012 Eğitim-Öğretim yılı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Taht Köyü Mefruşat Sergi açılışı ve belge törenine hoş geldiniz.

              Kurumumuz 2011–2012 Eğitim Öğretim yılında; 56 farklı alanda 235 adet kurs açmıştır. Açılan Kurslarımızın 78 âdeti köylerimizde, 157 adedi de şehir merkezinde bulunmakta olup, 2190 Erkek ve 2912 Bayan olmak üzere toplam 5102 kursiyerimiz bu çalışmalardan yararlanmıştır.'' Sergi açılışında kurdeleyi Bayburt Valisi Hasan İpek Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen ve Kurs Öğreticisi Seda Kuyruk keserek yapılan işleri incelediler.

       Belge töreni ve Kurs Öğreticisi Seda Kuyruk’un Vali İpek’e kursiyerler adına hediye takdim etmesi, Taht Köyü İlköğretim Okulunu öğrencilerle gezi ve İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğandan Okul hakkında bilgi alımı sonrası tören sona erdi.