Söğütlü Köyü Muhtarlığı ve İstanbul Söğütlü köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ve Vali Hasan İpek’inde katıldığı şenlikler havanın serin olmasına rağmen büyük bir katılımla gerçekleşti.

             Programın sunuculuğunu yapan değerli sanatçımız Muhsin Bayburtlunun program konuğu yine değerli bir sanatçımız Aslıhan’dı.

             Değerli sanatçılarımızın seslendirdiği bir birinden güzel türküler, serin havada şöleni izleyenleri oldukça hareketlendirdi ve bir o kadarda eğlendirdi.

             Şölenin gerçekleşmesinde katkıları bulunan iş adamlarına plaket veren Vali Hasan İpek kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi.

             “Şunu söylemek istiyorum, bu Bayburtlulara ben hayret ediyorum ve gerçektende çok seviyorum. Hem memleketleriyle gurur duyuyorlar, hem de memleketlerinin aşığı insanlar. Nereye gitseler Bayburt diyorlar, dünyanın neresini görürlerse görsünler Bayburt onlar için en güzel şehir. Hepinize iyi eğlenceler, iyi geceler diliyor, söğütlü köyünün bu güzel gününü düzenleyen bu güzel gecesini düzenleyen derneğimize ve muhtarlığımıza teşekkür ediyorum.” Diyerek duygularını dile getirdi.

             Dede Korkut Derneği Halk oyunları ekibinin gösterileri ile devam eden programda, sanatçılarımız Aslıhan ve Muhsin Bayburtlunun söylediği bir birinden güzel Bayburt türküleri ile program sona erdi.