Bayburt AK Parti İl Teşkilatının 09 Aralık 2012-27 Ocak 2013 tarihler arasında 8 hafta boyunca devam eden siyaset akademisine katılanlar 17 Şubat 2013’te öğrendiklerini yapılan sınavla ölçmüştüler.

        8 hafta süren eğitimlerde çok değerli hocalarını, akademisyenler ve siyasetçilerin katılımcıları bilgilendirdiğini belirten AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi,''240 kişinin katıldığı Bayburt Belediyesi Sosyal Kültürel Etkinlikler Salonunda düzenlenen eğitim kursları yoğun ilgiyle takip edildi. Kursların bitmesinin ardından 124 kişinin katılımıyla 17 Şubat 2013 tarihinde Bayburt Ortaokulu’nda sınav yapıldı.

        AK Parti Araştırma Geliştirme Başkanlığı Siyaset Akademisi Koordinatörlüğünce açıklanan sonuçlara göre; Mutlu Adak birinci, Yaşar Kobal ikinci ve Gülçin Mintaş üçüncü olarak Ankara’da 9 Mart’ta yapılacak Türkiye’de 81 ilden gelecek ilk üç sıradakilerle yarışacaklardır. Ben 3 arkadaşımıza da başarılar diliyorum.

         Türkiye birincisi, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yurt dışı, ikinci ise yurt içi gezisine katılabilecek. İlk beşte yer alan diğer üç kişi de bakanların yurt içi gezilerinde bulunabilecek. Başarı sıralamasında, her ilde ilk üçe girenlere ise Başbakanımız Erdoğan plaket ve ödül verecek.

          Bu akademinin Bayburt'umuzda gerçekleşmesinde emeği olan Ar-Ge Başkanımız ve İl Başkan Yardımcımız Filiz Öztürk hanımefendi ve Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcımız ve  Siyaset Akademisi Bayburt Koordinatörümüz Serhat Kılıç’a teşekkür ediyorum.''dedi.

            Tören sonunda, Ar-Ge Başkanı Filiz Öztürk, Siyaset Akademisi Bayburt Koordinatörü Serhat Kılıç, ilk üç sıraya giren Mutlu Adak, Yaşar Kobal(Eşi Aysun Kobal'a)ve Gülçin Mintaş'a Bayburt taşından yapılmış minyatür Bayburt tarihi mekan maketleri verildi.