Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ve Yönetim Kurulu üyeleri; Bayburt’ta TOKİ tarafından yapımı devam eden Alt Gelirli Ailelerin ev sahibi olacağı konutların inşaatında örnek daireyi gezerek İnşaat Mühendisi ve şantiye yetkilisi Birol Aktaş’tan bilgi aldılar.

            Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ‘’ Bayburt’ta TOKİ tarafından yapımı devam eden Alt Gelirli Ailelerin ev sahibi olacağı 340 konutun yapıldığı alanı Bayburt Belediyesi TOKİ’ ye tahsis etmiştir.

            Bayburt Belediyesi olarak bu konutların altyapı hizmetlerini vererek inşaatların erkenden bitirilip hak sahiplerine en kısa sürede teslim edilmesini bekliyoruz.’’

            340 adet konutun yapımının devam ettiği inşaat bilgi veren inşaat mühendisi ve şantiye yetkilisi Birol Aktaş,’’  Burada alt gelir gurubuna yönelik 340 daire yapılmaktadır. Dairelerimizin salonları Amerikan mutfakla birlikte 24 metre kare iki odası bulunan dairelerin odalarından birisi 10 diğeri 9,5 metrekare zemin laminant parkedir. Wc banyo ve duşa kabin birlikte kullanılmaktadır. Toplam daire alanımız 65 m² bürüt alandır.

           9 bloktan oluşan konutlarda bir blokta 36 daire bulunmaktadır. Ayrıca konutlarda 5 adet kapıcı dairesi olduğunu söyleyen Birol Aktaş, “ Bizim konutları teslim etme süremiz Ağustos ayıdır, bu süreye yetiştirmeye çalışıyoruz. Belki çevre düzenlemeleri konusunda zaman uzayabilir.

            Bütün dairelerin aynı tip ve aynı malzemeden olacağını vurgulayan şantiye yetkilisi Birol Aktaş, “ Isıtma sistemi merkezi ve katı yakıtlı (kömürlü) olacaktır. Sadece mutfak ve şofben için doğalgaz sistemi çekilecektir” dedi.

                  Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Sağlık İl Müdürü Zülkarni Özbek ve Devlet Hastanesi Baş Hekimi Mehmet Tiryaki ile 50 Yataklı Bayburt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi inşaat alanına giderek Şantiye Şefi Ali Aşkar Zararsız’dan bilgi aldılar.

            Hastanenin 5 Yıldızlı Otel Konforunda yapıldığını belirten Zararsız “ İnşaatımız; hiçbir aksamaya mahal vermeden devam etmekte olup 15 Ekim 2012 tarihinde geçici kabul ile teslimi yapılacaktır.

            İnşaat bitiriliş bedeli 5.840.000. TL olup, 6 doğum hanesi olan son teknolojik sistemle donatılmış bir hastane halinde Bayburt’a hizmet verecektir.’’

            Hastane İnşaatı gezisi Toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.