Konuyla ilgili  açıklamada bulunan Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe” Bayburt İlinin Kaba Yem ve Kesif Yem üretimi kendi kendine yetecek durumdadır, fakat bu sene Orta ve Doğu Anadolu 'da yağışların düşük kalmasıyla bitkilerin yeterince gelişememesi ayrıca İlimizde 1Temmuz tarihinde meydana gelen soğuk hava nedeniyle Don olayının gerçekleşmesiyle üretim yüzde 40 oranında azalmıştır.

         Doğu Karadeniz Bölgesinde Sıfır Faizli ve Desteklemeli kurulan Büyük Hayvan İşletmelerinin ihtiyacı, bu bölgenin Tarım arazilerinin de olmaması nedeniyle Kaba Yem ve Kesif Yem ihtiyaçlarının Tahıl Ambarı Konumundaki Bayburt’tan karşılamaktadırlar. Bu talep yoğunluğu da Ot, Saman Fiyatlarının artmasına hatta Altın’la yarışır hale gelmesine sebep olmuştur.

        Geçen Yıl Saman’ın Tonu 200 TL, iken bu yıl 550- 600 TL den satılıyor. Saman bir ay sonra artık Kara Borsaya düşer, Bayburt’ta ise Ocak –Şubat aylarında besicimiz ya saman bulamaz ya da fiyatı çok yükselmiş halde almak zorunda kalacaktır.”

         Bayburt Demirözü İlçesi Gökçedere de çiftçilik yapan Yıldırım Akcan (1963) traktörüne saman yükleyip satışa sunarken yaptığı açıklamada “bu yıl saman, ot az bu yüzden kıymetli. Şu an saman’ın Tonu 550- 600 TL den kapı teslimi satıyoruz, ama havalar soğuduğunda bu fiyat daha da artacaktır buna eminiz”