Medet Ünlü ABD 'deki Boston Maratonu'nda yaşanan bombalı saldırılarla ilgili katıldığı programda terör olayının kurmaca olduğunu ileri sürmüş ve Çeçen Halkının terörizmle bağdaştırılmak istendiğini, bombalı olayın zanlıları 2 Çeçen kardeşin ise kurban olarak seçildiğini söylemişti.

Ülkesinde halkına zulüm etmekte hiçbir sınır tanımayan KADİROV yönetimine muhalefeti ile tanınan ve Türkiye'ye sığınmış Çeçenlere yönelik faaliyetleri ile bilinen, Şehid Cevher Dudayev tarafından Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Konsolosu ünvanınalayık görülen ve Cevher Dudayev’in Türkiye ziyaretinde yanına uğradığıMedet ÜNLÜ suikast sonucu Ankara’da Şehid edildi.

İlk cinayetlerin başladığı 2008 yılından bugüne İstanbul'da 5 kişi katledilmişti; dün de bu kervana Ankara'dan Medet Ünlü katıldı. Suikastların, 1990'lı yıllarda Ruslara karşı başlatılan Çeçen direnişinde aktif rol oynamış kişilere yönelik olması dikkat çekti.

-       9 Aralık 2008 tarihinde komutan İslam Canibekov, yine İstanbul'da başına üç el ateş edilerek öldürüldü.

 

-       27 Şubat 2009 günü Ali Osayev, İstanbul Zeytinburnu'nda bir araçtan açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

 

-       16 Eylül 2011 günü Zeytinburnu'nda Çeçen direniş komutanları Berk-Haz Musaevi, RustamAltemirol ve ZavrbekAmriev sokak ortasında kurşunlanarak öldürüldü.

 BASIN AÇIKLAMASI

-       Kimliği belirsiz iki kişinin Yalova kentinde bir Çeçen sığınmacıya yönelik suikast girişiminde bulunduğunu bildirildi.

Kıymetli Kardeşlerimiz,

Çeçen komutan ve muhacirleri; kirli yöntemlerle öldüren kanlı eller, Bağımsız Çeçenistan Birleşik Kafkasya idealini savunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Medet Ünlü’yekadar uzanmış görünüyor.Her suikastten sonra saldırıyı Ruslar mı, Kadirov yanlılarımı yaptı soruları sonuçsuz kalıyor. Bugüne kadar suikast sonucu hayatını kaybedenlerin davaları ise kamuoyu gündeminden düşürülüyor.  Bu ülke topraklarında eli silahlı katiller istedikleri yerde istedikleri insana suikast düzenleyebiliyor ve elini kolunu sallayarak çıkıp gidebiliyor. Hükümetin artık ciddi bir devlet gibi kendi topraklarında yapılanları görmesi gerekmektedir.

Bu arada kukla Kadirov’a bağlı birimlerin Medet Ünlü’yü tanımadıklarını belirtmişler ve kendisinin fahri konsolos olmadığını ifade etmişlerdir. Fahri konsolosluk ünvanı Medet Ünlü’ye Çeçen direnişinin sembolü Şehit Cevher Dudayev tarafından verilmiş olup; şehit olduğu güne kadar Medet Ünlü tarafından işbirlikçi katillerin tanımasına ihtiyaç duymadan onurla taşınmıştır.

Değerli Basın Mensupları,

Kıymetli Kardeşlerimiz,

Bugünlerde Çeçenler pek moda olmadığından, onlarla ilgilenmek popülarite getirmediğinden ya öldürülüyorlar ya da aç biaç bütün hak ve hürriyetlerden mahrum bir şekilde sürünüyorlar. Ülkemizdeki Çeçen Kamplarına bir an evvel el atılmalı ve gereken önem verilmelidir. Bu insanlar bize emanettir. Hükümetin bu emanetlere sahip çıkması gerekiyor. 

Bir an önce cinayetin aydınlatılması ve geçmiş cinayetlerle bağlantılarının çözülmesi ülkemizde muhacir olarak yaşayan Çeçenlerin can ve mal emniyetlerinin sağlanmasını ümit ediyoruz.

Medet Ünlü'ye Allah'tan rahmet, ailesi ve

tüm Kafkasya Halklarına başsağlığı diliyoruz.

 

 

 

 M. SALİH AKYÜZ

SAADET PARTİSİ

                                                                       GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI