Budak için dün uzun yıllar görev yaptığı Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonu'nda bir tören düzenlendi. Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ak Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Bayburt Belediye Başkanı H.Ali Polat,,Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör`ü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Şimşek, Atatürk Üniversitesi Rektör yardımcıları, Bayburt Vali Vekili Ali Gökay, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, Bayburt Grup Özel İdare Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hikmet Şentürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, akademisyenler ile Budak'ın eşi Sibel, çocukları Semih (12), Aykan (17) ve yakınları katıldı.

             Kültür Merkezi A Salonu'nun sahnesine konulan Prof. Dr. Gökhan Budak'ın Türk bayrağına sarılı naşı önünde yapılan konuşmalarda, yaşamına son veren rektörün kişiliği ve başarıları anlatıldı. Atatürk Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, ölümün her fani için kaçınılmaz bir son olduğunu belirterek,"Gökhan hocamız, ani ölümü ile hepimizi büyük üzüntüye sevk etti. Ancak ne var ki, bugün Gökhan hocamızın içinde bulunduğu tabuta bir gün bizler de gireceğiz. Hocamız, yardımseverliği, sevecenliği, çalışkanlığı, dürüstlüğü ve alanındaki başarılıları ile asla unutulmayacaktır" dedi.

       Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun da 6 ay önce göreve gelen Prof. Dr. Budak'ın ani vefatının üzüntüsünü yaşadıklarını belirtirken, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek de Bayburt ve Erzurum ile birlikte Türkiye'nin önemli bir bilim adamını kaybettiğini söyledi.Erzincan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu'nun yaptığı dua sonrası Prof. Dr. Gökhan Budak'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Olur ilçesine gönderildi.

REKTÖR BUDAK BABA OCAĞINDA TOPRAĞA VERİLDİ.

           Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak bu gün memleketi olan Erzurum'un Olur ilçesinde toprağa verildi. 13.30’ Olur İlçesi Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığına defnedilen Budak’ı son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı. Cenaze törenine Ak Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Bayburt Vali Vekili Ali Gökay, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, Olur İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör`ü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Şimşek, Atatürk Üniversitesi Rektör yardımcıları, Bayburt Vali Vekili Ali Gökay, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, Bayburt Grup Özel İdare Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hikmet Şentürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, akademisyenler ile Budak'ın eşi Sibel, çocukları Semih (12), Aykan (17) ve yakınları, çok sayıda üniversite personeli ve vatandaşlar katıldı.                                             

             Cenaze Namazını Olur Merkez Camii İmam Hatibi Asım Kaplan kıldırdı.

Merhum Prof. Dr. Gökhan Budak’ın babası Ali Budak cenazeye katılan herkesten Allah razı olsun dedi. Baba Budak’ın çok üzgün olduğu gözlendi. Defin işleminin sona ermesinin ardından mezarlık dışında Budak ailesi taziyeleri kabul etti.