Tarihi Mekân, Fasıl Gecelerine Evsahipliği Ediyor

 

2012 yılında restorasyonu tamamlandıktan sonra Bayburt Belediyesi'nin kontrolüne geçen tarihi mekân, belediye tarafından düzenlenen fasıl gecelerine ev sahipliği ediyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Bayburt Belediyesi tarafından Taşhan’da düzenlenen fasıl gecelerinde, vatandaşlar keyifli vakit geçiriyor.

 

Âşıklardan Keyifli Ramazan Gecesi

 

3 gün art arda düzenlenen fasıl gecelerinin ilk gününde sahne alan âşıklar, türkü ziyafeti sundu. Uzun ve sıcak gündüzlerin ardından gece serinliğinde türkü ziyafeti sunan Aşık Süphani, Aşık Bekir Kahraman ve Aşık Muhlis Denizer, vatandaşlara keyifli bir ramazan gecesi yaşattılar. Ayrıca âşıkların seslendirdiği yine bir birinden güzel deyişler, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

 

Semazen Gösterisi Yapıldı

 

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan da Bayburt Belediyesi birçok etkinliği Bayburtlularla buluşturmaya devam ediyor. Vatandaşların Ramazan ayını en güzel şekilde idrak edebilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında semazen gösterisi yapıldı. Erzurum sema ekibinin teravih namazının ardından Taşhan’da sergilediği gösteri izleyenleri büyüledi. İlahiler ve tasavvuf musikisi eşliğinde, tarihi mekânda gerçekleşen sema gösterileri, vatandaşları manevi doruğa ulaştırdı.

 

Üçgül İlahi Gurubu Gönülleri Fethetti

 

Bayburt Belediyesi'nin Ramazan’a özel düzenlediği fasıl geceleri aşıklar şöleni ve semazen gösterileriyle sınırlı kalmadı. Bayburtlu hemşehrilerimizin oluşturduğu Üçgül İlahi Gurubu, verdiği mini konserle gönülleri fethetti. Hüseyin Polat, Hasan Adıbeş, Adem Akbal ve Murat Telli’nden oluşan ekip, koro halinde bir birinden güzel ezgi ve ilahileri seslendirerek kendilerini izlemeye gelenlere unutulmaz bir gece yaşattılar.

 

Mısırlı İmamdan Kur’an Ziyafeti

 

Üçgül ilahi gurubunun verdiği konseri izleyenler arasında yer alan Mısır devleti Kahire şehri imam-hatiplerinden Salah Muhammed Selameh, gecenin ilerleyen saatlerinde Kur’an-ı Kerim ziyafeti verdi. Bayburt İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı için şehrimizde ağırlanan Mısırlı imamın etkileyici sesiyle okuduğu ayetler karşında izleyenler kendinden geçti.

 

Bayrama Kadar Devam Edecek

 

Ramazan ayının manevi havasına uygun günler geçirmek adına, huzurlu ve uhreviyetine uygun ibadet ortamı olan ilimizde teravih namazının ardından sosyal etkinliklerle doyurarak rahat ve huzurlu geçmesini amaçladığını belirten Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, fasıl gecelerinin bayrama kadar devam edeceğini ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:

 

“Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bu ayın manevi iklimine uygun bir atmosfere bürünüyoruz. Bayburt Belediyesi olarak, yaptığımız faaliyetlerle özellikle sıcak havalardan bunalan, oruçlu iken sıcak havadan dolayı dışarı çıkamayan vatandaşlarımızı teravih namazından sonra havanın serinlediği zamanlarda bu gibi yerlere gelmelerine vesile olarak rahat ve keyifli bir şekilde vakit geçirmeleri için çalışıyoruz. Ramazan ayında toplumsal dayanışmayı pekiştiren iftar programlarımız ve etkinliklerimiz devam edecektir.”