1840 yılında başlayan gelişmelerin telgrafa da yansıdığını ve ilk telgraf sisteminin Osmanlılar’da kurulduğunu görüyoruz. Padişah Sultan Abdülmecit'in emri üzerine İstanbul - Edirne telgraf hattının yapılmasına başlanılmış, daha sonra bu hat Varna, Şumnu, Ruscuk ve Bükreş'e kadar uzatılmıştır. İstanbul - Edirne telgraf hattının yapımının 1855'de tamamlanması üzerine Ülkemizde telgraf haberleşmesine başlanılmıştır.

4000 sayılı yasa ile PTT’nin ikiye bölünmesi üzerine T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü ismiyle bir KİK (Kamu İktisadi Kuruluşu) olarak işlevini devam ettirmekte iken çıkarılan bir yasa ile kurumun adı yeniden PTT (Posta Telgraf Teşkilatı) olarak tescil edilmiştir. 1995 Yılındaki bu ayrılma neticesi PTT  bankacılık alanında faaliyet göstermeye başlamıştır. 2008 Yılı Haziran ayında başlayan Kargo Hizmeti ise Ülkemizin en ücra köşesine kadar yaygın hale getirilmiştir.

Bayburt İli’nde hem fiziki hem de işletme faaliyetleriyle ilgili müşteri memnuniyeti ve kaliteyi esas alan çalışmalarımız devam etmektedir. Bayburt PTT Merkezi, Şairzihni Şubesi ve PTT Kargo Şubesi ile diğer ilçe ve beldelerdeki şubelerimize olan ilginin her geçen gün artmasından mutluluk duyuyoruz. 2008 Yılında PTTBank Konseptine uygun hale getirilen Bayburt İl Merkez Müdürlüğü binasına ilave olarak  Aydıntepe ve Demirözü PTT Şubeleri de programa alınmış ve bu yıl PTTBank olarak faaliyete geçirilmiştir.  Ayrıca bu iki ilçemizdeki PTT Bank şubesi 2012 yılı itibarıyla Müdürlük olarak faaliyetlerini sürdürmeleri Yönetim Kurulumuzca karara bağlanmıştır.

İl Merkezindeki binanın yetersiz kaldığı konusunda yöre halkından alınan yakınmalar değerlendirilmiş olup mevcut bina yıkılarak yerine daha büyük ve standartlara uygun bir binanın yapılması için çalışma başlatılmıştır. 

Kendi klasik hizmetleri dışında Elektrik, su, kredi kartı tahsilatı, yatırım hesapları, telefon tahsilatları, emekli maaş ödemeleri, Milli Piyango, Western Union (Uluslar arası Hızlı ve güvenilir Para gönderme), UPT (Ucuz Para Transferi), HGS (Otoyol Hızlı Geçiş Sistemi) gibi hizmetlerde tercih edilen bir kurum haline gelen kurumumuz, doğalgaz tahsilatı için ilgili şirketle görüşmelerini sürdürmektedir. Bayburt Halkı’nın gösterdiği ilginin bilinci ve sorumluluğu içerisindeyiz.  Bu vesile ile PTT çalışanları adına, 172. Kuruluş Yıldönümü olan bu özel günde gösterdikleri teveccühten ötürü Değerli Bayburt Halkına teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz.