PMYO bahçesinde düzenlenen törenin açılış konuşmasını mezun öğrenciler adına 9. dönem birincisi Onur Rıdvan Açıkgöz yaptı.  Polis memuru Açıkgöz, vatan ve millete hizmet aşkıyla PMYO’ dan mezun olduklarını ifade ederek, “Eğitimimiz süresince edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri kullanarak, dosta güven düşmana korku salacağız. Zor bir göreve talip olduğumuzun farkındayız, bu bilinçle görevleri sırasında canlarını bu vatan uğruna feda etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugün bu başarıya ulaşmamda çok büyük emeği geçen, desteklerini hiçbir zaman bende esirgemeyen, başta ailem olmak üzere devre arkadaşlarıma ve 1. Sınıf kardeşlerime teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

PMYO Müdür Tahsin Demir ise 192 öğrenciyi polis memuru yaparak uğurlamanın sevinci içerisinde olduklarını ifade ederek, “Sevgili genç meslektaşlarım; Buradan edindiğiniz temel bilgilerle ve aldığınız eğitimlerle vatandaşlarımızın huzur ve güvenini sağlamak üzere görev yapacaksınız. Zaman hizmet zamanıdır. Vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Hak ve adaletten asla ayrılmayın. Tarafsızlığınıza asla gölge düşürmeyin. Doğruluktan, saygı ve sevgiden asla ayrılmayın.” dedi.

PMYO Müdürü Demir konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Yeni görev yerlerinizin hayırlı uğurlu olmasını ve başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum. Yolunuz ve bahtınız, daima açık olsun. İnancımızda anne baba hakkı kutsaldır ve biliyoruz ki ödenmez. Bugün evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır.  Bu coşkunuzu ve sevincinizi canı gönülden bizler de paylaşıyor, sizleri tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Konuşmasında PMYO çalışanlarını da unutmayan PMYO Müdürü Tahsin Demir, “Okulumuzda hizmet veren kıymetli eğitim ve öğretim görevlilerimiz ve kıymetli mesai arkadaşlarımız; bu genç kardeşlerimizin yeni atanacakları meslek hayatlarında vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilmeleri için, iki yıl boyunca sabırla, azimle, var gücünüzle çalışıp, yapabileceklerinizin en iyisini yapmaya çalıştınız. Bu gayretli çalışmalarınızdan dolayı, sizleri tek tek kutluyorum ve teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Onur Rıdvan Açıkgöz yaş kütüğüne plaket çaktı. Okulu dereceyle tamamlayan öğrencilere ödülleri protokol mensupları tarafından verildi.  Tören geçişinin yapılmasıyla sona eren mezuniyet töreninde 192 polis memuru mezuniyetlerini havaya kep atarak kutladı.

Törene Vali Hasan İpek, Garnizon komutan Vekili Tankçı Albay, Ahmet Avcı, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Aydıntepe Kaymakamı Ahmet Çiğil, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, İl  Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan ve Demirözü İlçe Belediye Başkan Selami Ersen, Özel İdare Genel sekreteri Ziyeddin Babacan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, , Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenci aileleri katıldı.