Kenan Yavuz'un özel daveti ile Bayburt'ta bulunan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, güne Bayburt Üniversitesi, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası, Bayburt Belediyesi ve Bayburt Valiliği'ni ziyaret ederek başladı.
"Azerbaycan'da tanıtım ofisi açmak istiyoruz"
Bayburt Üniversitesi ziyaretinde, Bayburt'ta öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler ile özel ilgilenen Milletvekili Paşeyeva, Azerbaycan ve Türkiye üniversiteleri arasında işbirliğinin daha da üst seviyelere çıkarılması için özel çalışma yapılması gerektiğinin altını çizdi. 
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise Azerbaycan'da tanıtım ofisi açmak için girişimlere başladıklarını açıkladı. Karabağ Parkı ve Azerbaycan Caddesi teklifi Bayburt Belediyesi ziyaretinde, Başkan Mete Memiş'e Bayburt'a Karabağ Parkı ve Azerbaycan Caddesi teklifinde bulunan Paşeyeva,"kardeşliğimizi pekiştirelim" dedi. Teklifi olumlu karşılayan Başkan Memiş, her iki teklifi de değerlendireceklerini söyledi.  Kenan Yavuz; Karabağ Parkı'nın yapılma kararı alınması halinde, çevre düzenlemesini üstleneceğinin sözünü verdi. 
"Azerbaycan'dan bir kardeş şehir edinmeliyiz"
Azerbaycan heyetinin Bayburt Valiliği ziyaretinde ise Bayburt'un Azerbaycan'dan bir kent ile "kardeş şehir" olması gündeme geldi. Ziyaretlerde heyetler birbirlerine çeşitli hediyeler sundu. SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz'un eşlik ettiği heyet, daha sonra ise Dede Korkut türbesini ziyaret etti.