19. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni etkinlikleri kapsamında Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Bayburt Kültür Yardım Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur’un misafiri olarak davet edilen İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu şölen kapsamındaki etkinliklere katıldı.

           Bayburt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen şölen programı çerçevesinde, Bayburt’un tarihi ve turistik değerlerini gezen Develioğlu ve yanındaki misafirler, 19. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni etkinlikleri kapsamında,Türk Dünyası Parkında açılan  Bayburt konulu Fotoğraf sergisi, tarihi Taşhan’daki el Sanatları sergisi, Tarihi Ulu Cami, Bayburt Memnune Evsen Huzur evi ziyareti, Baksı Müzesi ziyareti, Of Road yarışmaları ve Akşam Genç Osman Stadyumunda Mustafa Ceceli konserine katıldılar.

       İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu kendi memleketinde olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek;

        “ 19. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni, Bayburt'umuzun tanıtımı açısından gülen yüzü, tarihi ve turistik değerlerinin dışa açılımı, kaynaşma ve kavuşma, sılayı ziyaret anlamı taşıyan çok önemli bir misyonu üstlenmiştir.

         Bu görevi layıkıyla yerine getiren tüm hemşehrilerime teşekkürü bir borç biliyor,gezi parkı olaylarına  karışmayan iki ilden biri olan memleketim Bayburt’ta, Başkan Polat nezdinde tüm Bayburtlulara daha nice Dedem Korkut Şölenlerini mutlu ve huzurlu bir şekilde düzenlemelerini diliyor herkesi birlik olmaya davet ediyorum” dedi. 

        Başkan Polat; 19. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni etkinliklerine iştirakinden dolayı İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve Bayburt Kültür Yardım Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur’a katkılarından dolayı Bayburt taşından figüre edilen tarihi Bayburt Saat Kulesi plaketi takdim etti.

      İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve yanındaki misafirler bugün Bayburt’tan ayrılacaklar.

       Ziyaret esnasında; Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Kültür Yardım Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi Başkan Develioğlu’na eşlik ettiler.