MOPAŞ Hipermarketlerinin sponsorluğunda gerçekleşen ,19. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinin ikinci gününde sahne alan Ömer Karaoğlu seslendirdiği birbirinden güzel ilahi ve ezgileriyle kendisini dinlemeye gelenleri mest etti.

Genç Osman Stadyumu’nda gerçekleşen konser öncesi şölenler nedeniyle ilimizde bulunan Makedonya İlahi Sofileri grubu ve Azerbaycan Miras Musiki Grubu söyledikleri ilahi ve türkülerle izleyenlere hoş dakikalar yaşattı.

BAYBURT’UN MAKÛS TARİHİNİ DEĞİŞTİRMEYE KARAR VERDİK

Mini konserlerinin sona ermesinden sonra iki gruba da plaket takdim eden Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat bir konuşma yaparak şunları söyledi:

“İtalya’dan, Azerbaycan’dan, Endonezya’dan Balkanlardan katılan misafir ve akademisyen arkadaşlarımız Öncelikle hepinizi Bayburt’ta görmekten çok mutlu olduğumuzu ifade ediyorum. İdrak ettiğimiz 19.Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri bütün hızıyla çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Bayburt’un kültürüne, sanatına, turizmine, ekonomisine katkı sunmak adına devam ediyor.

Tabi akşamlarında da konserlerimiz oluyor. Ben malumunuz üzere 2009 yılında belediye başkanı oldum. Göreve başladığım zaman baktım ki organize edilen programlar içinde Türk tasavvuf musikisi yoktur. Oysa ben biliyorum ki Bayburt’ta ciddi manada musiki, tasavvuf, ilahi dinleyen tabanımız var. Göreve geldiğimden beride şölenlerin bir gecesini de tasavvuf musikisine tahsis etme çabası içerisinde oldum.

Öncelikle sizlere duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum, sizleri tebrik ediyorum. Mutluluğu herkes ayrı yerde arıyor, kimi rockta arıyor, kimi Türk Halk Müziğinde arıyor. Ben şahsen hem Türk Halk Müziği dinlerim hem Türk Sanat Müziği dinlerim hem de Türk Tasavvuf Musikisi dinlerim. Bunlardan zevk alırım. Bunlardan zevk alan insanlarda bu gecelerden bir şeyler alsın diye organize ediyoruz. Erkan Mutlu’yu getirdik Sami Savni Özer’i getirdik. Bayram Kocay’ı getirdik. Ayhan Polat’ı getirdik. Bugün de “Şehit Tahtında Rabbe Gülümser” ezgisiyle gerçekten insanımızın gönlünde taht kuran Ömer Karaoğlu’nu getirdik.

FİNAL ŞEHİT TAHTINDA İLE GERÇEKLEŞTİ

Belediye Başkanımız Polat’ın konuşmasından sonra sahneye çıkan Ömer Karaoğlu seslendirdiği birbirinden güzel ezgileri ve başarılı sahne performansıyla sevenlerine unutulmaz bir akşam yaşatırken konserin ilerleyen dakikalarında sahneye çıkan Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şubesi’nin yaz etkinliklerine katılan öğrenciler tarafından sanatçı Karaoğlu’na çiçek verildi.

Daha sonra konserine devam eden Ömer Karaoğlu’na Başkanımız Polat tarafından plaket ve çiçek takdim edilirken konserin finali sanatçının en çok bilinen parçası “Şehit Tahtında” ile gerçekleşti