Vali Ali Hamza Pehlivan, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Okuma-yazma Seferberliği” kapsamında evinde eğitim alan Mesrure Özkul’u ziyaret etti. 
Özkul’un Tuzcuzade Mahallesi Yıldırım Sokak’taki evine gelen Vali Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemalettin Karabulut’tan okuma yazma seferberliği çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Vali Pehlivan, seferberliğe Bayburt’ta okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmamasını hedefleyerek başladıklarını ve bu kapsamda düzenlenen kurslara katılamayacakların kursları ayağına götürüp evlerinde eğitim almalarını sağlayacak gezici ekipler oluşturduklarını hatırlattı. 
Ekiplerin bu doğrultuda il merkezi ve köylerde okuma yazma eğitimlerine devam ettiklerini belirten Vali Pehlivan, 72 yaşındaki Mesrure Özkul’un okuma yazma takdire şayan hevesi, heyecanı ve özverili gayretiyle çok güzel bir örnek olduğunu ifade etti. 
Evine gelen Öğretmen ile derslerini ara vermeden sürdürdüğünü belirten Özkul ise başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşi hanımefendi olmak üzere Vali Pehlivan ve projenin Bayburt’da hayata geçirilmesinde katkı ve emeği bulunanlara teşekkür etti. 
Maddi imkânsızlıklar dolayısıyla eğitimine devam edemediğini ve okuma yazma seferberliği kapsamında gezici ekiplerin kendisine evinde okuma yazma öğrettiğini dile getiren Özkul, “Okuma yazma seferberliği başlatıldığı zaman başta Kuran kursu hocalarımızın destekleriyle okuma yazma öğrenmeye karar verip kursa başladım. Sağlık sorunlarım dolayısıyla kurslara katılamadığım için öğretmenlerimiz evime geliyor. Aklımda sürekli bu düşünce vardı. Kullandığım ilaçların reçetesini okuyamıyorum. Adımı soyadımı yazabilmek, oy kullanırken imza atmak istiyorum. Zaman değişti artık. Şimdi de evimde okuma yazma öğreniyorum. Bu fırsatı bizlere sunanlardan Allah razı olsun.” dedi. 
Okuma yazma öğrenmek istemesinin bir diğer sebebinin de Kuran meali okumak olduğunu belirten Özkul, Kuran kurslarında verilen eğitime okuma yazma eğitiminin de dâhil edilmesinin okuryazar olmayanlar açısından daha iyi olacağını kaydetti. 
Özkul, Vali Pehlivan ile beraberindekilere hayır duasında bulundu. 
Özkul’un değerlendirmesinin son derece yerinde olduğunu belirten Vali Pehlivan da, konunun ilgili kurullarda görüşülerek uygulanmaya başlanacağını bildirdi.

Vali Pehlivan, bir müddet sohbet edip, yazı defterini incelediği Mesrure Özkul’a derslerinde kolaylıklar, sağlık ve afiyetler dileyerek ziyaretini sonlandırdı.

Vali Pehlivan’a ziyareti sırasında İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemalettin Karabulut ile ilgili kurum temsilcileri eşlik etti.