Başlamasına yaklaşık 25 günlük bir zaman kalan 2013–2014 Eğitim ve Öğretim yılı hazırlıklarına belediye yaptığı çalışmalarla katkı sağlıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü yaz ve bahar aylarında cadde ve sokaklarda yaptığı yıkama çalışmalarını önümüzdeki günlerde başlayacak eğitim faaliyetleri dolayısıyla okul bahçelerine taşıdı.

Halkın yoğun kullanım alanlarında sık sık yıkama ve temizlik çalışmaları yaptıklarını dile getiren Temizlik İşleri Müdürü Beyza Uçurum yaptığı açıklamada, “Yılın bu dönemlerinde meydana gelen mevsim geçişleri nedeniyle hava sıcaklığında yaşanan değişimler ve enfeksiyon riskini artırarak soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklara zemin hazırlıyor. Özellikle toplu kullanım alanları bu gibi enfeksiyonların toplum arasında yayılmasına sebebiyet vererek birçok vatandaşımızı hastalıklardan muzdarip ediyor.

Çalışmalarını bu doğrultuda sürdüren ekiplerimiz, yeni eğitim yılı başlamadan öğrencilerin bir arada bulundukları okul bahçelerinde bu gibi olumsuz gelişmeleri önlemek için yıkama çalışması gerçekleştiriyor. Bu çalışmayla amacımız öğrencilerimizin temiz ve hijyenik bir ortamda eğitimlerini sürdürmelerini ve özellikle hastalıkların sık sık görüldüğü yılın bu döneminde okul bahçelerindeki sterilizasyonu sağlamaktır” diye konuştu.

Okul bahçelerini ve toplu kullanım alanlarında sık sık yıkama ve temizlik çalışmasını gerçekleştiren temizlik ekipleri, sıcak havaların etkili olduğu bu günlerde olası bakteriyel enfeksiyonlara karşı önlem almak amacıyla mahalle aralarında ve yeni yerleşim bölgelerinde de aynı çalışmayı titizlikle sürdürüyor.