Bayburt'ta, 1913 yılında zamanın kaymakamı Tunalı Hilmi Bey önderliğinde kurulan "Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti"ni dernek statüsünde geçtiğimiz Ağustos ayında yeniden hayata geçiren Müs-Der Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı ile bir süre sohbet ederek, dernek hakkında başkan Polat'a bilgi verdi. 

"Bayburt, Değerlerine Bağlı Bir Şehir"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt'un kendine özgü bir kültürü olduğunu, 1913 yılında dönemin kaymakamı Tunalı Hilmi Bey önderliğinde kurulan Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti'nin Bayburt adına gurur verici bir kuruluş olduğuna dikkat çekerek, "Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti gibi bizim Türkiye'de Kızılay'dan sonra kurulmuş hemşehri derneğimiz olan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği, Bayburt'un farklı kültür havuzunun olduğunu göstermektedir"dedi.  

Başkan Polat konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Bayburt çevresindeki illere göre "Şeher" kimliğini daha iyi gösteriyordu. Eskiler, Erzurum, Trabzon vb. illere gidince kendilerini şehirde hissetmezlermiş. Bu şehir hissiyatını ancak Bayburt'ta yaşarlarmış. Çünkü o tarihlerde, Bayburt bölgenin buğday ambarı ve sanayi şehriydi. Yaşlılarımız anlatırlar; Saat Kule'nin orda duran adam Semerciler Caddesi'nde, Ulu Camii çevresinde, Tabakhane, Zahire Hal Caddesi'nde örs ve çekiç seslerini alıyormuş. Bu durum Bayburt'ta sanayinin varolduğunu gösteriyordu. 

Bayburt Eski Değerlerine Sahip Oluyor

Bu konuda verdiğiniz çabadan dolayı gerçekten ben sizi tebrik ediyorum. O kadro içerisinde gerçekten yer almakta bir onurdur. Bizim eskiden kalan ve faydalı olan değerlerimize sahip çıkma gibi bir sorumluluğumuzda var. Biz ne yaptıysak sorumluluğumuzun gereğini yerine getirdik. Ben şunu temenni ediyorum; Kurduğumuz Stk ile kaç tane aileyi kendi ayakları üzerinde tutabilirsek ve zayıf hale gelmiş esnafı toparlatabilirsek bu bizim için en önemli görevdir. Çünkü bankalara bulaşanlar elini kaptırıyor, kolunu kurtaramıyor. Burada siyaset gütmeden şunu düşünmeliyiz; kazanan  Türkiye olmalı, ekonomide Türkiye büyümeli, onun için bizde elimizden ne geliyorsa yapmalıyız."

Bu Çatı Altında Ortak Bir Amaç Birlikteliği İçerisindeyiz   
Müs-Der Yönetim Kurulu Başkanı Adil Kacır ise yaptığı teşekkür konuşmasında, "Derneğimizin kurumsal kimliğinin ve tarihsel misyonunun devamına dönük yaptığı katkı adına belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizler bu çatı altında ortak bir amaç birlikteliği içerisindeyiz. Bütün çalışmalarımızda tek bir misyonumuz var; o da insanımızın onurunu kırmadan haysiyet ve vakarını incitmeden insanlığa hizmet edebilmektir" ifadelerini kullandı. 

Bir süre daha Müs-Der Yönetim Kurulu Üyeleri ile sohbet eden Belediye Başkanı Polat'a  dernek adına Mehmet Sezer, verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederek, şükran plaketini takdim etti.