Genel Merkezi İstanbul Kurtköy’de olan Bayburtlu Firmamız 1996 yılından bugüne perakende sektöründe hizmet sunan yerel market zinciri Mopaş, farklı alanlara yaptığı yatırımlarla ekonomiye güç katmaya devam ediyor. Perakendede Marmara Bölgesi’nin aranan market zinciri olmayı başaran firma, grup şirketleri arasında bulunan Seçkin Peynircilik, Gimpaş, Mopaş Et İşleme Tesisi ve Mopasta Unlu Mamuller ile de farkını ortaya koyuyor. En yeni yatırımı olan Sera Tesisi ile hitap ettiği sektör sayısını 5’e çıkaran Mopaş, gücüne güç katmayı sürdürüyor.

10 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Şirket, Sera Tesisi’ni 13 Nisan Cuma günü görkemli bir törenle hizmete sundu. Açılış konukları arasında Manisa Milletvekilli Selçuk Özdağ, Manisa Milletvekilli Muzaffer Yurttaş, Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Emniyet Müdürü Yunus Çetin, TPF Başkanı Selamet Aygün, Manisa İl Tarım Müdürü Hasan Çebi, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Emniyet Müdürü Erkan Taş, Salihli Müftüsü Nurullah Sağdıç ,PERDER bölge başkanları ve perakendenin önde gelen temsilcileri yerini aldı. 10 milyon dolarlık yatırımı ile bölgeye katma değer de sağlayacak olan tesisin hazırlık aşamaları yaklaşık 3 yıl sürdü. 72 bin metrekare alanda, örtü altı üretim ve yeşil enerji kullanılarak üretim yapılan serada; bif, çeri ve salkım çeşitleri yetiştiriliyor. Şu an 75’e yakın çalışana sahip olan sera, istihdama da katkı sağlıyor.

TESİS MOPAŞ İÇİN DÖNÜM NOKTASI

Açılış töreninde  bir konuşma yapan Mopaş Genel Müdürü Reşat Narman, yatırımın Mopaş için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Türkiye’nin dinamik yapısına perakendenin geleceğine ve ekibimize olan inancımızla sürekli büyümek adına yatırım yapmaktayız. Seracılık serüvenimiz 3 yıl önce başladı. 2011’de 100 dönüm arazi alarak işe başladık. 2012’nin Nisan ayında tesisin yapımına hız verdik. İlk fidelerimizi 5 Ekim’de diktik, ilk mahsulümüzü ise 1 Ocak 2013 tarihinde aldık. Amacımız serayı gün geçtikçe büyütmek.” Sahip olduğu teknoloji ile seranın şimdiden örnek gösterilen bir tesis olduğunu belirten Narman, en büyük amaçlarından birinin de Manisa bölgesine kazanım sağlamak olduğunu ifade etti. Narman, önümüzdeki süreç de bu bölgede üretilen ve tüketici ile buluşturulacak bütün manav ürünlerini sözleşmeli ekim ve tedarik zinciri oluşturarak, manav için tedarik üstü oluşturmayı hedeflediklerini de kaydetti.

MOPAŞ HAKKINDA

İstanbul Bayrampaşa’da üç tane market ve Rami’de toptan mağaza işletmesiyle hizmete başlayan Mopaş, 1996’da üç küçük marketi devrederek Moda’da ilk Mopaş mağazasını açtı. Mopaş, o dönemde ilk iki mağazası olan Moda ve Hasanpaşa’yı açma aşamasındayken bu iki mağazanın isminden yapılan bir aranjmanla marketlere Mopaş ismini vererek; bugünün Mopaş Mopaş Marketçilik Gıda San. ve Tic. A.Ş.nin  ilk adımı attılar.

 Mopaş bir aile şirketi olarak kurumsallaşırken, diğer yandan dürüst çalışma anlayışı, ilkeli hareket tarzı, öz sermayeye dayanması ve daha da önemlisi çalışanlarına ve müşterilerine insani değerler öncelikli olarak yaklaşması ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Şirket olarak  ticaret yaptığı firmalarla,  müşterileriyle ve çalışanlarıyla  daima aile ilişkileri düzeyinde hareket ederek herkesin layıkolduğudeğeriiyakatleyerinegetirmegayretindedir.