Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte 3 ila 6 yaş arası minik çocukların bir yıl boyunca edindikleri bilgi ve becerilerini sergilemeleri büyüklerinden tam not aldı.  Yoğun katılımın olduğu programda birbirinden güzel gösterilerini sergileyen minikleri aileleri de yalnız bırakmadı. Sahneyi kullanmada büyüklerine taş çıkartan İnci Taneleri Çocuk Evi’nin minik öğrencileri, okudukları sureler, hadisler, ilahiler ve şiirlerle manevi bir atmosfer oluştururken, sergiledikleri gösterilerle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Yaklaşık iki saat süren programın sonunda minik öğrencilere karnelerini takdim eden katılımcılar, onları ödüllendirmeyi de ihmal etmedi.

“EMEK VERİLİNCE NİCE GÜZELLİKLER BİZİMLE OLACAKTIR”

Kapanış konuşmasını yapan Bayburt Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği üyesi Ahmet Bekar, eğitim ve öğretimde emek verildiği zaman çocukların neler başaracağına dikkat çekerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Yaklaşık iki saate yakın zamandır birlikte izlediğimiz bu minik yavrularımızın programında, bunları seyrettikten sonra başka bir şeyi konuşmamın lüzumu olmadığına inanıyorum. Bize göre izlediğimiz bu sahneler sözün bittiği yerdir. Her şey konuşarak anlatılmaz. En tesirli en kalıcı olan eğitim, yaşanarak öğrenilen eğitimdir. Bu çocuklarımızın eğitiminde emeği olan başta hocalarına, onlara her türlü maddi ve manevi desteği sağlayan dernek idare heyetimize ve bu çocuklarımızı emanet eden siz değerli ailelere çok teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimiz (sav)’in eğitimle alakalı, “Beşikten mezara kadar” emrini unutmamız gerekiyor. Eskiden 7’den 70’e kadar diyorduk, artık 7’ler çok geç oldu. Gördüğünüz gibi 3 yaşında 5 yaşında çocuklarımız neleri yapabiliyor. Emek verilince, imkânlar sunulunca, bu yolda gönüller ortaya konulunca daha nice güzellikler bizimle beraber olacaktır.”