Bayburt Devlet Hastanesinde görevli hemşire Hilal Ölmez tarafından organize edilen programa, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Hastane Genel Sekreteri Hulki Aşır, Diş Hastanesi Başhekimi Mahmut Memiş, bazı kurum amirleri, hemşireler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Kaleardı 75. yıl Anaokulu Yıldızlar Sınıfında eğitim-öğrenim gören 27 öğrencinin ağaç diktiği programda, çocukların neşesi görülmeye değerdi. Miniklerin, kendi elleriyle ağaç dikmeleriyle başlayan program, çocuklar için hazırlanan sertifikaların verilmesiyle devam etti. İkramların da yapıldığı ağaç dikim şenliği, toplu olarak hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Ağaç dikim şenliğinde 50 fidan toprakla buluşurken, çocuklara balonlar dağıtıldı ve Belediye Başkanı Polat tarafından birer hediye verildi. 

Organizasyonu gerçekleştiren Hilal Ölmez, kendisinin Bayburtlu olmadığını ancak Bayburt için bir şeyler yapmak istediğini belirterek, "Çocuklarımızın küçük yaşta ağaç sevgisi kazanmaları ve yeşile karşı duyarlı olmaları adına böyle bir çalışma yaptık. Umarım hem çocuklarımıza hem de Bayburt'a faydalı olabilmişizdir." dedi.,